Mdob 'Notre Dame'in Kamburu'Nu Yeniden Sahneleyecek

İçel Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Victor Hugo'nun aynı adlı eserinden baleye uyarlanan "Notre Dame'in Kamburu"nu yeniden sanatseverle buluşturacak.

MDOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, orkestra şefliğini Vladimir Lungu'nun yaptığı eser 20 Kasım Perşembe günü saat 20.00'de İçel Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.
Koreografi ile librettosunu 2013 Donizetti En İyi Koreografi Ödülü'nü paylaşan Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Armağan Davran ve Volkan Ersoy'un yazdığı eserin müzikleri Cesare Pugni ve Bujor Hoinic'e, dekor tasarımı Adnan Öngün'e, kostüm tasarımı Çimen Somuncuoğlu'na, ışık tasarımı ise Fuat Gök'e ait.
MDOB orkestrası ve deneyimli bale sanatçılarının sahnelediği "Notre Dame'in Kamburu" balesinde oldukça kalabalık teknik ve sanatçı kadrosu görev alırken başlıca rolleri Özlem Şenormanlılar, Mahmut Akyol, Burak Serkan Cebeci, Irakli Bakhtadze, Serbülent Biçer, Murat Koman, Niyazi Cingöz, İsmail Şereflioğlu, Özge Uzun Ösmen, Tutku Barın Tümen, Tarkan Günal, Tuba Şennalbant, Göksel Toker paylaşıyor.
- Esererin konusu
Notre Dame'in Kamburu'nun konusu 15. yüzyılda geçiyor. Paris'te yaşayan Quasimado, çok çirkin ve ucube bir adamdır. Notre Dame Kadetrali'nin papazı ona sahip çıkarak kilise zangocu yapmıştır. Kadetral, Quasimado'yu kiliseye alarak onu dış dünyaya kapatmış ve hizmetçisi gibi kullanmaktadır. Fakat çingene güzeli Esmeralda'nın şehre gelmesiyle her şey değişir. Çirkin ve kambur bir yaratık olan Quisamado ile Notre Dame Kadetrali papazının, çingene kızı Esmeralda'ya aşık olmasıyla her şey değişir. Zangoç ve Papaz'ın ruh dünyası ve olaylar karma karışık hale gelir.
Kaynak: AA