13 Mahallenin Suyundan Fazlası Havalimanına Bağlanacak

Deniz üzerine inşa edilen, Avrupa'nın ve Türkiye'nin ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı'na bağlanacak suyun inşaatın yapıldığı Gülyalı ilçesindeki 13 mahalleye giden su miktarından fazla olacağı bildirildi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yapımı süren Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu.
Yılmaz, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, herhangi bir aksilik yaşanmadığı takdirde havalimanın 15 Mart 2015'de hizmete açılacağını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak kendilerinin de eksiklerin giderilmesi yönündeki çalışmalara hız verdiklerini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:
"Öncelikli olarak buranın su problemini çözmemiz gerekiyor. İlgili arkadaşlarımızla yaptığımız toplantıda bunun kararını aldık. Havalimanı için Altınordu ilçemizden buraya özel su hattı çekeceğiz. Çünkü Gülyalı ilçemizde yer alan 13 mahalleye giden su miktarından fazla su havalimanına gidecek. Onun için bizim acil olarak açılış tarihine kadar su problemini çözmemiz gerekiyor."
- "Gereken tüm desteği aldık"
Yılmaz, Ordu-Giresun Havalimanı projesi için bugüne kadar hükümetten her türlü desteği aldıklarını belirterek, artık yerel yönetimler olarak sıranın kendilerinde olduğunu vurguladı.
Projenin Türkiye'nin prestij projelerinden biri olduğuna işaret eden Yılmaz, "Şu an itibarıyla Ordu olarak biz havalimanının açılışına hazır değiliz. Uçaklar gelecek, Avrupa ve Dünya buraya akacak, turizm gelişecek. Ama Mayıs ayından Eylül ayına kadar tüm oteller dolu. Yani otel sıkıntımız var. Bu noktada Türkiye'nin dev otelleri Ordu'ya yatırım yapmak için yer arıyor. Bizde üzerimize düşen görev olarak Ordu'yu havalimanına hazırlamaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA