Nagehan Alçı Kılıçdaroğlu'nun o sözlerini yorumladı...

Milliyet gazetesi yazarı Nagehan Alçı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Atatürk'ü sevmeyende Allah korkusu yoktur" sözleriyle aslında Ak Parti tabanına "Allahsız" demek istediğini söyledi.

Nagehan Alçı Kılıçdaroğlu'nun o sözlerini yorumladı...
A Haber'de yayınlanan "Birlikte Bakalım" programında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada sarf ettiği "Atatürk'ü sevmeyende Allah korkusu yoktur" sözlerini değerlendirdi.

Bu sözlerle birlikte CHP'nin özüne döndüğünü anladığını söyleyen Alçı, şunları söyledi;

AK PARTİ TABANINA "ALLAHSIZ" DİYOR

Bence bu aksine klasik bir CHP'nin özünü gösteren bir şey. Bence burada dindarlara karşı söylemiyor. "Atatürk'ü sevmeyende Allah korkusu yoktur" diyerek aslında ulusalcı Kemalist kesimi tarif ediyor. "Bakın size Allahsız demeye çalışıyorlar. Halbuki Atatürk'ü sevmeyende Allah korkusu yoktur. Sizler Allah'ı seviyorsunuz" diyerek o klasik CHP tabanı dışındakilere, ilk olarak Ak Parti'nin kurucularına ve yönetimine ama ikinci aşamada Ak Parti'nin tabanına 'sizde Allah korkusu yok' diyor. Bu klasik CHP'nin yeniden geriye adımıdır. Bu yeniden CHP'yi o küçük tabana hapsetmesidir. Ben CHP'nin yeniden özüne dönüyorum dediğini anlıyorum.

BEYAZ GAZETE