Eskişehir'de 'Sağlıkta Tüm Engelleri Kaldırıyoruz' Projesi Tanıtım Toplantısı

Eskişehir Sağlık İl Müdürlüğü ve Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından "Sağlıkta Tüm Engelleri Kaldırıyoruz" adlı projenin tanıtım toplantısı düzenlendi.

Eskişehir'de 'Sağlıkta Tüm Engelleri Kaldırıyoruz' Projesi Tanıtım Toplantısı

Bir otelin toplantı salonunda gerçekleşen programda, engelliler için hazırlanan “Sağlıkta Tüm Engelleri Kaldırıyoruz” adlı proje tanıtıldı. Programda konuyla ilgili bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Mumcu, projenin onaylanarak 28 Mayıs 2014 tarihinde başladığını ve 27 Kasım 2014 tarihinde uygulama faaliyetine geçeceğini belirtti.

Dr. Mumcu, "Projemiz onaylanarak 28 Mayıs 2014 tarihinde başlamış, altı aylık hazırlık süreci sonrası 27 Kasım 2014 tarihinde uygulama faaliyetine geçilecektir. Projemiz dezavantajlı grup içerisinde bulunan bedensel engelli vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişimlerinde pozitif ayrımcılık yaparak engelli olmayan bireylerle eşit şartlarda yararlanmasına yöneliktir” dedi.

Ardından konuşan Proje Koordinatörü Enis Kazım Sezgin ise, proje kapsamında toplam 12 personele istihdam sağlandığını, bunun yanı sıra engelliler için 2 adet özel minibüs alındığını ifade ederek, sağlık kurumlarına gelen engelli vatandaşlara ise alınan personelin birebir yardımcı olacağını kaydetti.

Görme Engelliler Dayanışma Derneği (GÖRSEM) Başkanı Remzi Korkut ise, projeyle ilgili duygularını aktararak şöyle konuştu:
“Aslında engelli olmak hiçbir zaman suç, engelli bir bireye sahip olmak da bir ceza değildir. Bugün ülkemizde en büyük hizmet 7 Temmuz 2005 tarihinde çıkarılan Engelliler Yasası’dır. 5378 sayılı yasa, Türkiye’de engelliler için bir milat olmuştur. Engelliler için bir dönüm noktası olmuştur. İşte bugünkü bu hizmet de bu yasanın verdiği yetkiyle görev çerçevesi içerisinde bizler için hazırlandı sunuluyor. Gayette güzel bir hizmet. Bu projede emeği ve katkısı olan herkesi kutlamak lazım.”
Konuşmalar sonrası engelli bir vatandaş, İl Sağlık Müdürü Ali Mumcu’ya “Türkiye’de ilk olmaktan bize böyle güzel bir uygulama olduğu için bütün engelli arkadaşlarım adına size teşekkür ediyorum” diyerek çiçek hediye etti.

Toplantının ardından, proje kapsamında hizmete alınan iki minibüs katılımcılara tanıtıldı.

Programa, Vali Yardımcıları Hamdi Bilge Aktaş, Günhan Yazar, İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, Tepebaşı Kaymakamı Mustafa Ünaldı, Odunpazarı Kaymakamı Abdullah Selim Parlar ve bazı dernek başkanları ve engelli vatandaşlar katıldı

Kaynak: İHA