Kar Yağışı Yaylacıları Yollara Düşürdü

Ordu'da dün gece başlayan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yaylacılar dönmeye başladı.

Ordu'nun Kabadüz ilçesine bağlı Çambaşı Yaylası ve Aybastı ilçesine bağlı Perşembe Yaylası'nda yer alan göçerler, binlerce küçük ve büyükbaş hayvanlarıyla dönüş yoluna çıktı.
Hava sıcaklığının sıfırın altında 2 dereceye kadar düştüğü yaylalarda bulunan göçerler, bu yıl erken gelen kar yağışı nedeniyle yayla sezonunu bitirdi.
Göçerler, çadırlarını toplayıp memleketlerinin yolunu tuttu.
Göçerlerden Kadir Utku, bu yıl karın geçen yıla göre erken yağdığını söyledi.

Sürüsündeki yaklaşık 500 koyunu Çambaşı Yaylası'nda beslediğini anlatan Utku, "Geçen nisan ayında yaylaya çıkmıştık. 6-7 aydır yayladayız. Çok iyi bir yayla dönemi geçti. Biz kasım ayının başlarında yayladan dönmeyi hedeflemiştik. Ancak erken yağan kar nedeniyle dönüyoruz. Yaylada kar kalınlığı 20 santimi geçti. Biz de hayvanlarımızın daha fazla üşümemesi için dönüyoruz" diye konuştu.

İsmail Kurt ise kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle bu yıl yayla sezonunun erken bittiğini söyleyerek, "Mayıs ayından beri buradayız. Her sene kasım ayının ortasında yayladan inerdik. Fakat bu yıl, havalar her yılın aksine daha erken soğudu ve kar yağdı. Bu yaylada bulunan tüm göçerler malzemelerini toparlayıp evlerine döndüler. Bir daha ki mayıs ayında yaylalara geri dönecekler. Artık yayla sezonu yerini kara kış ve soğuğa bıraktı" ifadesini kullandı.
Kaynak: AA