Başkan Sadıbaş'tan Aidat Kolaylığı Uyarısı

Burhaniye Ticaret Odası (BTO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Sarıbaş, torba kanunu ile oda üyelerinin birikmiş aidat borçlarını taksitle ödeyebilme hakkının tanındığını ifade ederek, "Üyelerimiz bu fırsatı kaçırmasın" dedi.

Başkan Sadıbaş'tan Aidat Kolaylığı Uyarısı

Başkan Sarıbaş, “Üyelerimiz üçer aylık dönemler halinde birikmiş aidat borçlarını 8 taksitte ödeyebilecek. Ödenmesi gereken toplam tutarın, birinci taksit ödeme süresi içinde taksit yerine tek seferde ödenmesi halinde, ödenmesi gereken tutardan yüzde 10 oranında indirim olanağı var. Üyelerimizi bu fırsatı kaçırmamalılar" diye konuştu.

Kamuoyunda 'Torba Yasa' olarak bilinen kanunun iş dünyası açısından önemli değişiklikler ve fırsatlar sunduğunu ifade eden Sarıbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bunların başında kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması geliyor. Birikmiş vergi ve SGK prim borçlarının ödenmesi açısından da bu önemli bir fırsat"

Aynı kanun ile birlikte oda ve borsa üyelerinin birikmiş aidat borçlarının da taksitlendirileceğini söyleyen Sarıbaş, ”Üyelerimiz 11 Eylül 2014 tarihine kadar ödenmemiş aidat borçlarını, Üretici Fiyatları Endeksi esas alınarak hesaplanarak oluşacak tutar üzerinden ödemeleri halinde faiz ve gecikme faizi silinecektir. BTO üyeleri aidat borçlarını üçer aylık dönemler halinde 8 taksitte ödeyebileceklerdir. Bu nedenle üyelerimizin bu haktan yararlanabilmeleri için 01 Aralık 2014'e kadar odamıza başvurmaları ve ilk taksitlerini 31 Aralık 2014 tarihine kadar ödemeleri gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA