Çorum'da Zincirleme Trafik Kazası Açıklaması

Çorum'da 3 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 3 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Kent merkezinden Laçin ilçesi yönüne giden Şaban Gökdere (47) yönetimindeki 19 UP 892 plakalı kamyonet, Kırkdilim yöresinde direksiyon hakimiyetinin kaybolması sonucu karşı yönden gelen Mustafa Şevki Uysal'ın (43) kullandığı 19 RF 479 plakalı otobüsle çarpıştı. Çorum'dan Laçin istikametine giden Hüseyin Şeherli (41) idaresindeki 19 EZ 170 plakalı otomobil de kontrolden çıkarak kamyonete arkadan çarptı.
Kazada kamyonet sürücüsü Şaban Gökdere ile beraberindeki Ekrem Topçu (43) ve Selim Halıcı (26), olay yerinde yaşamlarını yitirdi.
Otobüste yolcu olarak bulunan Mahmut Sarıoğlu (66), Ömer Demir (26) ve Muazzez Karaderili (40) yaralandı. Yaralılar, ambulansla Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
Kamyonette sıkışan 3 kişinin cesetleri, Çorum Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü kazı kırım ekibinin çalışmasıyla araçtan çıkarıldı. Cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemesi sonrasında Gökdere, Topçu ve Halıcı'nın cesetleri, Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.
Kazada hayatını kaybeden 3 kişinin inşaat işçisi olduğu ve Laçin'deki bir inşaata çalışmaya gittikleri öğrenildi.
Kaza nedeniyle Çorum-Laçin karayolunda trafik bir süre aksadı. Havanın soğuk olması nedeniyle zeminde buzlanma olduğu ve sis nedeniyle görüş mesafesinin de düştüğü gözlendi.
Kaynak: AA