Rusya'da Yeni Yıl Bir Başka Kutlanıyor

Yeni yıl tatilinin 8 gün olduğu Rusya'da müzelere, sergi salonlarına akın eden Ruslar, hemen her meydanda kurulan Noel panayırlarıyla geleneklerini yaşatmaya çalışıyor.

Başkent Moskova'da, ocak ayının ilk haftasında renkli organizasyonlar düzenleniyor.
Yeni yıl tatili dolayısıyla 60 müze, 25 sergi salonunun ücretsiz olduğu Moskova'da 30'un üzerinde meydan ve 270 kapalı alanda, yeni yıl fuarları ve Noel festivalleri yapılıyor. Ayrıca bu dönemde Moskova'da, değişik branşlarda ve çapta binden fazla spor faaliyeti de organize ediliyor.
Rusların vakit geçirmek ve kutlamalara devam etmek için en çok tercih ettiği mekanlar arasında Kızıl Meydan geliyor. Farklı şehirlerinden Moskova'ya gelen ziyaretçilerin yanı sıra yabancı turistler de rengarenk süslenen meydana akın ediyor.
Yılın diğer zamanlarına nazaran çok daha fazla kişiyi ağırlayan Kızıl Meydan'ın çevresinde polisin yoğun güvenlik önlemleri göze çarpıyor. Art arda düzenlenen bombalı saldırılar nedeniyle Rus polisi, meydana girmek isteyenleri güvenlik kontrolünden geçiyor, kontrol noktalarında zaman zaman uzun kuyruklar oluşuyor.
-Manej Meydanı'na tahta salıncak kuruldu
Moskova Belediyesi, gençlerin, çocukların Rus gelneklerini unutmaması için çeşitli kültürel faaliyetler teptipliyor. Bunlardan biri de Kızıl Meydan'ın hemen yakınındaki Manej Meydanı'na kurulan tahtadan yapılmış salıncak, gondol ve kızaklar. Çocuklar, Rus kültürüne ait figürlerle süslenmiş tahta salıncak ve gondola yoğun ilgi gösterirken, aileler de tarihi geleneğin yaşatılmasından memnuniyetlerini dile getiriyor.
Yeni yıl coşkusunu yaşayan çocuklar, tahtadan yapılmış kızaklarda kaymak için kuyruğa girerken, küçük kulelerden tahta ray üzerinde kızaklarla kayanlar, renkli görüntüler oluşturuyor.
- Moskova'da kurulan Noel panayırları tarihi geleneği yaşatıyor
Başkent Moskova'da kurulan Noel panayırları yeni yıl etkinliklerinin en dikkat çeken ve en renkli faaliyetlerinden. Şehrin birçok semt ve meydanında kurulan farklı büyüklükteki panayırlar, ziyaretçi akınına uğruyor. Rengarenk ışıklarla süslenen panayırlardaki ahşap tezgahlardan hediyelik eşya satın alan Ruslar, keyifli vakif geçiriyor.
Rusya'da yeni yılın ilk mesaisi, bu hafta perşembe günü başlayacak.

Kaynak: AA