Sağlık-sen Genel Başkanı Memiş Açıklaması

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, "Yolsuzlukla mücadele edilmeli, kim yolsuzluk yaptıysa cezası verilmeli. Ama olayların gelişimine baktığımız zaman sadece içinizdeki öyle bir küçük meseleden kaynaklandığı görülmüyor" dedi.

Memiş, Aydın'da Sağlık-Sen'in yeni hizmet binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son dönemde güçlü bir ülke konumuna gelip bölgesine hakimiyet kurmasının, küresel güçleri harekete geçirdiğini söyledi.

Türkiye'nin bu tür oyunlarla ilk defa karşılaşmadığını, 1950'den sonra çok partili hayata geçilmesinin ardından her 10 yılda bir darbelerle sarsıldığını hatırlatan Memiş, Gezi Parkı eylemleri ve sonrasındaki 17 Aralık operasyonunun bunun bir parçası olduğunu dile getirdi.
Türkiye'yi değersizleştirme ve milli iradeyi ortadan kaldırma operasyonlarına karşı milletin uyanık olması gerektiğini ifade eden Memiş, şunları kaydetti:
"Yolsuzlukla mücadele edilmeli, kim yolsuzluk yaptıysa cezası verilmeli. Hiç ayırt edilmeden mutlaka verilmeli. Ama olayların gelişimine baktığımız zaman sadece içinizdeki öyle bir küçük meseleden kaynaklandığı görülmüyor. Dış güçlerin burada özellikle Suriye sorununun çözümü noktasında adım atılmak üzereyken, Türkiye'nin özellikle bu sürece dahil edilmemek gibi bir durumun olduğunu görüyoruz."
- "Dış dünyanın değirmenine su taşımamak lazım"
Türkiye'yi itibarsızlaştırmaya çalışan dış güçlerin değirmenine su taşımamanın önem taşıdığını vurgulayan Memiş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Gezi eylemlerinde, 'Eylemleri biz durdururuz ama bunun için 3. köprüyü yapmayacaksınız, 3. havaalanını yapmayacaksınız, hidroelektrik santralleri yapmayacaksınız, Kanal İstanbul'u yapmayacaksınız' demişlerdi. Bugün bakıyoruz 25 Aralık'taki operasyon gerçekleşmiş olsaydı, bu yapılmak istenen şeylerin ihalesini alan firma yetkilileri gözaltına alınacaktı. Gerçekten burada uyanık olmak lazım. Küresel güçlerin, dış dünyanın değirmenine su taşımamak lazım."
- "Kardeşliğimizi devam ettirmek zorundayız"
Türkiye'de demokrasi mücadelesi sonucunda askeri vesayetin kaldırılıp millete iradesinin teslim edildiğini belirten Memiş, toplumun bu kazanımın sürmesi için kenetlenmesi gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti:
"Bu ülke hepimizin. Bu ülkenin ve çocuklarımızın geleceği adına birlik beraberliğimizi, kardeşlik hukukumuzu bozmadan ülkemize sımsıkı sarılmak, kardeşliğimizi devam ettirmek zorundayız. Eğer bu ülkede askeri vesayet kaldırıldıysa, milletin iradesine sahip çıkmasından kaldırıldı. 'Siz ancak kendi karnınızı doyuracak kadar ekin, başka bir iş yapmayın' mantığı ile bize bakanlara karşı eğer birlik beraberlik içerisinde hareket edersek, kesinlikle bu krizleri atlatacağız."
Kaynak: AA