Güvenç, Ortak Payda Derneği’ni Ziyaret Etti

AK Parti’den Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olan Celalettin Güvenç, beraberinde İl Başkan Yardımcısı Erkan Sözen, Haliliye İlçe Başkanı Av. İbrahim Halil Kızılelma, İl Yönetim Kurulu üyesi Abdurrahman Kırıkçı, İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Başkanı Av. Osman Uludağ ve SKM Temsilcisi Mahmut Saatçi ile birlikte Ortak Payda Derneği’ni ziyaret etti.

Güvenç, Ortak Payda Derneği’ni Ziyaret Etti

Ziyarette konuşan Güvenç, Şanlıurfa’nın potansiyelinin çok yüksek olduğunu ve bu şehrin iyi yönetilmesi gerektiğini söyledi.

Celalettin Güvenç, Şanlıurfa’nın potansiyelinin çok yüksek olduğunu belirterek, “Bu şehrin çok iyi yönetilmesi lazım. Şakaya gelir yanı yok. Türkiye’nin yüzde 11 arazisini biz sulayacağız. 9 Şubat’ta Başbakanımız gelecek, ekstradan 150 bin dekar arazi daha sulamaya başlayacağız. Bu para demektir. Artı, şehir merkezinde şehirleşme adına yapılacak çok şeyler var. Parklar lazım, kentsel dönüşüm lazım, yeni uydu kentler lazım. Bütün bunların arayışı, çabası içersindeyiz 30 yıllık birikimimizle. 11 Nisan ne olacak diyorsunuz; park yapacağız. Bunu istifa etmeden söyledim, 19 Kasım tarihli açıklamalarımızda var, ben 29’unda istifa ettim. Bir dayatma içersinde olmayacağız. Dahası Tugay’ın yerini park yapalım istiyoruz, adımlarımız, çalışmalarımız var. Milli Savunma Bakanlığına kadar konuyu taşıdım. Onun yanında gerek Viranşehir tarafında, gerek Eyyubiye tarafında, gerek Akabe tarafında mutlaka büyük parklar yapmamız lazım. Yaşam alanları, yeni uydu kentler oluşturmamız lazım. Şehrin tüm sorunları üzerinde çok ciddi bir şekilde çalışıyoruz. Kırsal için ayrı, merkez için ayrı. Organize Sanayinin durumları, küçük sanayilerin durumları. Bütün bunlarla ilgili ayrı ayrı en büyük gücümüz yetişmiş insan gücümüzün olması, AK Parti Belediyelerinin tecrübelerinden istifade edecek olmamız ve hiç kimseye borcumuz yok. Hiç kimseye özel bir diyet borcumuz yok, millete hizmetten başka. Çok açık söylüyorum; 1 milyon 800 bini kucaklayacağız, mutlak bir surette şu şehirde örnek bir çalışma, örnek bir açılım; herkesin ‘hah bu işte’ şu anda diyorlar bakın tabanda. Biraz önce Hacı Bayram Mahallesindeydik. İnsanlar diyor, ‘sen nerden geliyorsan gel, biz senin hizmetlerini biliyoruz, samimiyetini, yaklaşımını, ulaşılabiliyor olduğunu biliyoruz. Tabanda bu var. Hiçbir siyasi kaygısı olmadan bu ülkenin insanı olan, o mahallenin çocuğu olan o insanlara ulaşmanın mutluluğunu yaşayarak huzurlarınızdayız” dedi.

Siyasete girme sebeplerinden birisinin daha demokrat, daha karşılıklı hoşgörülü olan, birbirini anlayan, daha sivil siyaset yapan bir anlayışın gelişmesi olduğunu belirten Güvenç, “2002’deki Türkiye Cumhuriyetinde devletin tüm paradigmalarını değiştiren bir adamdır, bir liderdir. 2002’de bugünkü söylemleri söyleme şansımız yoktu. İşte hizmetkar devlet anlayışı, halkını kucaklayan devlet anlayışı, insan odaklı, insana endeksli bir devlet anlayışını 2002’den bu tarafa her türlü statikonun direnmesine rağmen adım adım uygulayan adamdır. Paradigmayı, anlayışı, insana, devlete, coğrafyaya, kültüre yaklaşımı değiştirmeyi başaran bir hükümet. O yüzden bizde o trene bindik. Bugün Allah’a şükür, şükrederek söylüyorum; bu ülkenin Kürdü de, Türkü de, Arabı da geleceğe umutla bakmaktadır” diye konuştu.

Eğitim konusuna da değinen Güvenç, konuşmalarına şöyle devam etti:
“Eğer ben eğitimin seviyesini yukarıya çekemezsem ben orta gelir tuzağına düşerim, üste çıkamam diyor. Bakın canım çıkıyor akşama 1’e kadar, birde o adamı izledim Ali Babacan’ı, çok istifade ettim. Orta gelir kuşağına Türkiye düşebilirdi diyor. Süratle eğitimi, AR-GE’yi arttırıp, yatırım yapıp o gelir tuzağını aşmamız lazım. Zaten zorluyoruz diyor, 6,5 yıllık eğitim ortalamasıyla dünyanın en iyisi biziz diyor. Bunun üstüne çıkamazsınız. Yetişmiş insan gücünü, beynini daha da iyi eğiteceksin ki verimliliği artsın.”
Ortak Payda Derneği Başkanı Fatih Kayral ise AR-GE birimlerinin olduğunu belirterek, “15 mimar mühendis arkadaşımız var. Bu konuyla ilgili tiyatro görüntümüz var, hatıra ormanımız var, geleneksel çocuk yurdu ziyaretimiz var. 3 yıldır yapıyoruz” diyerek yaptıkları çalışmalarla ilgili sinevizyon gösterileri eşliğinde bilgiler verdi.
Kaynak: İHA