Eşine Şiddet Uygulayan Müzisyene Huzurevinde 'Keman Çalma' Cezası

Bartın'da eşine şiddet uyguladığı gerekçesiyle 1 yıl 19 gün hapisle cezalandırılan müzisyen Hasan Nalbant (50), cezasını denetimli serbestlik uygulaması kapsamında huzurevi sakinlerine ayda bir kez keman çalarak çekiyor.

Eşine şiddet uyguladığı gerekçesiyle Nalbant hakkında 4 yıl önce cumhuriyet savcılığınca "basit yaralama" suçundan kamu davası açıldı.
Bartın Asliye Ceza Mahkemesindeki yargılama sonunda mahkemece 1 yıl 19 gün hapis cezasına çarptırılan Nalbant'ın cezası, Yargıtay tarafından da onandı.
Yaklaşık 1 ay Bartın Açık Cezavinde kalan Nalbant'ın buradaki iyi hali göz önünde bulundurularak kısa süreli hapis cezalarında uygulanan denetimli serbestlik uygulamasından yararlandırılmasına karar verildi.

Cezası kamu yararına ücretsiz çalışmaya çevrilen Nalbant, "efor gerektiren işlerde çalıştırılamayacağı" yönündeki hastane raporu doğrultusunda, Bartın 75. Yıl Huzurevinde müzisyen olarak cezasını çekmesi Bartın Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce de uygun görüldü.

Nalbant, ayda bir kez olmak üzere 8 ay boyunca huzurevi sakinlerine keman çalarak cezasını tamamlayacak.
- "Cezamı çekerken güzel bir iş yapıyorum"
Hasan Nalbant, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte ve il dışındaki eğlence mekanlarında keman çalarak müzisyenlik yaptığını söyledi.

Eşiyle 4 yıl önce yaşadığı talihsiz bir olay yüzünden ceza aldığını anlatan Nalbant, "32 yıllık eşimle hayatımda ilk kez bir tartışma yaşadım. Onu ittiğim sırada kazayla yere düştü ve parmağı kırıldı. Tabi hastanede tutulan adli raporun ardından kamu davası açıldı ve hapis cezası verildi" dedi.

Nalbant, cezasının huzurevi sakinleri için müzik programı yapmaya dönüştürüldüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:
"Ayda bir Bartın Huzurevine giderek orkestramı kuruyorum ve keman çalarak buradaki kişileri eğlendiriyorum. Hem cezamı çekiyor, hem de huzurevi sakinlerini eğlendirerek güzel bir iş yapmış oluyorum. Şu anda eşimle aramda da hiçbir problem yok. Denetimli serbestlik uygulamasını sonuna kadar destekliyorum. Çünkü, bu tür uygulamayla basit bir konudan suçlu konuma düşen insanlar cezaevinde yatmak yerine topluma daha kolay kazandırılabiliyor."
Kaynak: AA