Dolandırılmaktan Arkadaşı Sayesinde Kurtuldu

Zonguldak'ta kendisini savcı olarak tanıtan şüphelinin banka hesabına havale yapmak isteyen işçi emeklisi, dolandırılmaktan arkadaşının dikkati sayesinde kurtuldu.

Emekli işçi Yılmaz Kaya'yı (58) cep telefonuyla arayan şüpheli, kendisini savcı olarak tanıtarak, kimlik bilgilerinin terör örgütünün eline geçtiğini, vereceği hesaba para yatırması durumunda kendisini kurtarabileceğini söyledi.

Bu arada Kaya'nın evini telefonla arayarak eşiyle görüşen şüpheli, gizli operasyon yaptıklarını, eşine polislerin evde olduğunu söylemesini istedi.

Eşiyle görüşen Kaya, şüphelinin belirttiği hesaba havale yapmak için bankamatiğe gitti. Bankamatik kartının şifresini unutan Kaya'nın hareketlerinden şüphelenen arkadaşı Bayram Erdoğan (49), durumu polise bildirdi.

Kaya, havale yapmak için başka bankaya giderken polis ekiplerince durdurularak, ifadesinin alınması amacıyla polis merkezine götürüldü.

Kaya'nın polise verdiği ifadede, bankamatik kartının şifresini unutunca işlem yapamadığı için banka şubesine gittiği sırada, polisin kendisini durdurduğunu söylediği öğrenildi.

Erdoğan ise gazetecilere yaptığı açıklamada, arkadaşını dolandırmaktan kurtardığını belirterek, "Arkadaşımın panik halinde hareket ettiğini görünce müdahale etmeye çalıştım. Bana sus işareti yaparak işleme devam etmeye çalıştı. Sonra başka bankaya yöneldi. O zaman dolandırıldığını anladım ve polisi aradım" diye konuştu.

Kaynak: AA