Organlarıyla 4 Hastaya Umut Oldu

Ordu'da tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen kişinin bağışlanan kalbi, karaciğeri ve iki böbreği, 4 hastaya nakledilecek.

Gürgentepe ilçesine bağlı Işıktepe beldesi Çatalağaç Mahallesi'ndeki evinde geçirdiği beyin kanaması sonrası Ordu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 46 yaşındaki Erol Ölmez'in, müdahaleye rağmen beyin ölümü gerçekleşti.
Doktorların, Ölmez'in organlarının bağışlanması konusunda görüştükleri ailesi, talebi kabul etti. Bunun üzerine Erzurum, Trabzon ve Ankara'dan gelen uzman ekipler, Ölmez'in böbrekleri, karaciğeri ve kalbini operasyonla aldı. Organlar, 4 hastaya nakledilmek üzere Erzurum, Trabzon ve Ankara'ya götürüldü.
Alınan organlardan kalbin Ankara'ya götürülüşü sırasında ise adeta zamanla yarışıldı. Ankara'dan özel uçakla Samsun'a gelen uzman ekipler oradan da Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait helikopterle Ordu'ya geldi. Ekipler burada operasyonla aldıkları kalbi daha sonra tekrar helikopterle önce Samsun'a ardından da özel uçakla Ankara'ya ulaştırdı.
Öte yandan organları bağışlanan Erol Ölmez'in oğlu Ferdi Ölmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, zor ama insanları sevindirecek bir karar aldıklarını söyledi.

Babalarını çok erken kaybettikleri için üzgün olduklarını ifade eden Ölmez, şöyle konuştu:
"Babam dört yıl önce felç geçirmişti. Çeşitli hastanelere gittik ancak bir çözüm bulamadık. Sonuçta çok genç yaşta kaybettik ve önceki gün de beyin ölümü gerçekleşti. Organ bağışı kararını vermek bizim için zor oldu. Aile olarak üzüldük ancak dört aileyi sevindirdik diye düşünüyoruz."
Ordu Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakil Koordinatörü Dr. Samet Ersoy da Erol Ölmez'in beyin ölümüne ilişkin bilgi verdi.
Kaynak: AA