Donmak Üzereyken Mehmetçik Tarafından Bulunan Çocuk

Hakkari Jandarma İl Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, yaklaşık 2 ay önce kaybolan ve donmak üzereyken Mehmetçik tarafından bulunan 7 yaşındaki Rümeysa Özdemir'i ziyaret etti.

Özfidan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ramazan Yiğit ile Yüksekova'ya 20 kilometre uzaklıktaki Kısıklı köyü Pilbilian mezrasında oturan ve bir dağın yamacında donmak üzereyken jandarma ekipleri tarafından bulunan Rümeysa Özdemir'e ziyarette bulundu. Komutanlar, köy girişinde küçük Rümeysa, ailesi, köy muhtarı ve köylüler tarafından büyük ilgiyle karşılandı.
Daha sonra Özdemir ailesinin evine konuk olan Özfidan ve Yiğit, yanlarından getirdikleri giyim malzemesi, oyuncak ve hikaye kitaplarını Rumeysa ve kardeşlerine hediye etti. Astsubay Çavuş Raziye Yılmaz da Özdemir'e yeni giysilerini giydirdi.
Özfidan, burada yaptığı konuşmada, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük adına küçük Rümeysa'yı ziyaret etmek için geldiklerini söyledi.

Özdemir ailesine komutanların selam ve sevgilerini getirdiklerini belirten Özfidan, ''Rümeysa kardeşimiz geçen Kasım ayında kaybolmuştu. Jandarma ekipleri, vatandaşlarımız ve AFAD ekipleri tarafından 18 saatlik çalışma sonucunda bulduk. Genelkurmay başkanımız ve diğer komutanlarımız selam ve sevgilerini ilettiler. Rümeysa'nın durumunun iyi olduğunu görmek bizi de mutlu etti. İnşallah bir daha böyle bir olay yaşamayız'' dedi.

-''Komutanlarımızı kardeşlerim olarak görüyorum''
Baba Abidin Özdemir ise komutanların kendilerini iyi ve kötü günde yalnız bırakmadığını ifade etti.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Özdemir, kızının kaybolduğu saatte evde bulunmadığını, olayı eve geldiğinde öğrendiğini söyledi.

Daha sonra jandarma ekiplerine haber verdiklerini anlatan Özdemir, şöyle dedi:
''Sonra hep birlikte aramaya çalıştık. Sağolsun Mehmetçik o gün de bizi yalnız bırakmadı. Sabaha kadar kızımı beraber aradık ve Allah'a şükürler olsun ki bulduk. Komutanlarımızı kardeşlerim olarak görüyorum. Onlar iyi günde ve kötü günümüzde bizimle beraberler. Allah onlardan razı olsun. Bize çok iyi bakıyorlar, devamlı bizimle beraberlerdir. Biz onlarla bir bütünüz. Huzur ve kardeşlik olsun istiyoruz.''
Özdemir, kızının sağlık durumunun çok iyi olduğunu ifade ederek, ''Sıfırın altında 15 dereceye varan soğukta ve kurtların yoğun yaşadığı bölgede kızımı bulmak bir mucizeydi'' diye konuştu.

Anne Behçe Özdemir de komutanları evlerinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkür etti.
Daha sonra Özdemir ailesi, komutanlara çay ikram etti.


Kaynak: AA