150 Lira Beklerken 110 Bin Liralık Altını Gören Hırsız Şaşırıp Gömmüş

Konya'da bir aracın camını patlatıp içinde 110 bin liralık altın ve 2 bin lira nakit para bulunan çantayı çalan şüpheliler yakalandı.

150 Lira Beklerken 110 Bin Liralık Altını Gören Hırsız Şaşırıp Gömmüş
Baba ve 2 kardeşin gözaltına alındığı olayda, çalınan altınların evin bahçesi ile güvercin kümesi ve sobanın altına saklandığı ortaya çıktı.
Olay, 3 gün önce merkez Karatay ilçesi Aziziye Mahallesi'nde meydana gelmişti. Edinilen bilgiye göre, umreye gidecek yakınlarını yolcu etmeye gelen Rukiye Y'ye ait içerisinde 110 bin liralık altın ile 2 bin lira nakit bulunan çanta otomobilin camı kırılarak çalındı. R.Y'nin eve hırsız girmesinden korkup altınları yanına aldığı öğrenildi. Polis, 3 ayrı ekiple 3 gün boyunca çevrede kamera görüntüsü araştırdı ancak bulamadı. Bunun üzerine bölgelerini genişleten ekipler, daha önceden sabıkalı olan şahıslar ile ilgili çalışma yaptı. Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, yaptığı çalışmada hırsızlıktan çok sayıda kaydı bulunan Eyüp K. (20) ile hırsızlıktan 4 yıl 2 ay hapis cezası kesinleşmiş ağabeyi Şahin K. (30) ve 8 yıl 4 ay hapis cezası kesinleşmiş baba Cihan K'nin (50) galericiler sitesinde lüks otomobil almak için görüşme yaptığı bilgisine ulaştı. Daha önce birçok olaya karışan şüphelilerin hırsızlığı gerçekleştirmiş olabileceğini düşünen polis harekete geçti. Merkez Karatay ilçesinde şüphelilere ait evi basan polis, baba ile 2 oğlunu gözaltına aldı. Evde yapılan aramalarda sobanın altında altınların bir kısmı bulundu. Evin bahçesinde ve güvercinlerin bulunduğu kümeste de arama yapan polis, altınların geri kalanı buralarda gömülü olarak buldu. Baba Cihan K'nin cebinden de 10 gram altın çıktığı öğrenildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden Eyüp K.'nin ifadesinde, "Ben uyuşturucu bağımlısıyım, olay günü param yoktu. Çantayı görünce içinden krizimi geçirecek kadar eroin almam için 100-150 çıkar umuduyla camı kırıp çantayı çaldım. Eve gidip çantaya baktığımda altınları görünce şaşırdım ve sakladım" dediği öğrenildi.

Tamamı bulunan altınlar sahibine teslim edilirken, 3 şüpheli hırsızlık olayı ve haklarında kesinleşmiş hapis cezaları nedeniyle adliyeye sevk edildi.
Kaynak: İHA