Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, İşadamlarına Seslendi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, işadamları ile bir araya gelerek işadamlarına siyasete girme çağrısı yaptı.


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi Denizli ziyaretleri kapsamında Çal, Bekilli, Çivril ve Baklan ilçe gezilerinin ardından akşam saatlerinde Karahayıt beldesindeki Colossae Otel’de iş adamlarına ile bir araya geldi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi onuruna verilen yemeğe Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve çok sayıda işadamı katıldı.

Kendisinin de işadamı olduğunu hatırlatan Bakan Nihat Zeybekçi, işadamlarının siyasete girmesi gerektiğini söyledi.

Zeybekçi, “Siyasetten bu ülkeye hizmet etmek, millet iradesiyle yola çıkıp ülkeyi yönetmek gerekiyor. Ne olursa olsun siyasetten uzak durmayın.Hangi siyasi görüşten olursanız olun siyasete uzak durmayın. Şair Nazım Hikmet’in dediği gibi, ‘Sen yanmazsan, ben yanmazsam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa?’ Birileri yanacak ki, millet hizmet alacak’’ dedi.

2000’li yılların başlarındaki krize anayasa krizi demenin yanlış olacağını kaydeden Bakan Zeybekçi, ‘’2001 ve 2002’de olanların adı 28 Şubat krizleriydi. 28 şubat’ta ülkenin dengeleriyle öyle bir oynadılar ki bu tarihten sonra ortaya çıkan siyasi iradeyle biz bu krizi yaşadık. 28 Şubat’taki krizde birileri, bu yapılanın etkisinin bin yıl süreceğini söylediler. Çünkü bin yıllık bir hesaplaşma içine girmişlerdi. Bu topraklara gelişimizin intikamını almak isteyenler önümüzdeki bin yılı zindan edecek adımlar atıyorlardı. Bunu denediler. Kolayca kontrol edilebilen bir ülkeydik’’ dedi.

İşadamlarının gönlünü ferah tutmasını isteyen Zeybekçi, ‘’ Türkiye bunları aşacak. Bunlar doğum sancılarıdır. Bu günlerin ardından çok güzel gelişmeler olacak. Hukuk ve devlet yapımızın rehabitilasyonu anlamında güzel şeyler olacaktır’’ dedi.

Kaynak: İHA