Doğduktan 18 Gün Sonra Buluşan İkizler Taburcu Oldu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde erken doğum sonrası diğer ikizinden küçük olarak dünyaya gelen bebek, sağlığına kavuşmasının ardından tedavisi boyunca kendisini hastanede bekleyen ikiziyle birlikte taburcu edildi.

Doğduktan 18 Gün Sonra Buluşan İkizler Taburcu Oldu
İkizlerin hastaneden taburcu edilmesi sırasında duygular anlar yaşandı.

Marmaris Ahu Hastanesi'nde İrem-Emrah Tosun çiftinin 34 haftalık doğan ikizlerinden Necat Evren Tosun, devam eden takip ve tedavi sonrası hayata tutundu. Anne İrem Tosun'un gebelik takibi sırasında tek yumurta ikizlerinde 'twin to twin' (çalma) sendromu olduğu tespit edildi. Bu nedenle 20 Aralık'ta acil olarak ameliyata alınan anne, gebeliğinin 34'üncü haftasında sezaryenle biri 2 kilo 550 gram, diğeri 1 kilo 210 gram iki erkek bebek dünyaya getirdi. Doğum sonrası 1 kilo 210 gram doğan Necat Evren Tosun, özel bakıma alındı. Hastanede takip ve tedavisi yapılan Necat Evren Tosun, doğumundan 18 gün sonra ilk kez anne karnında beraber olduğu kardeşi Kemal Eren Tosun ile bir araya geldi. Tedaviye olumlu cevap veren Necat Evren bebek, hızla kilo alarak iyileşmeye başladı.

Evren bebek tedavisinin tamamlanmasının ardından bugün tedavi süresince kendisini hastanede bekleyen ikizi Kemal Eren'le birlikte hastaneden taburcu edildi.

İkizlerin hastaneden ayrılışları sırasında hastane personeli duygulu anlar yaşadı. Anne İrem Tosun, “İkizlerim farklı büyüklükte olmasına rağmen ben onların ikisini de aynı görüyorum. İkiz annesi olduğum için de kendimi çok şanslı görüyorum. Necat Evren’in tedavisi sırasında yoğun bakıma her süt gönderişimde çok üzülüyordum. Bir yanım onun yanında olmak istiyordu ancak bu mümkün değildi. İkisi ilk buluştuğu gün mutluluğum tarifsizdi“ dedi

Baba Emrah Tosun da, ”Bugün hastaneden sevincin verdiği ifadelerle ayrılmak gerçekten çok güzel. Hastanede kaldığımız süre içerisinde bize her türlü kolaylık sağlandı. Hastane yetkilileri ve personeline çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İkizlerin doktoru Uzm. Dr. Zeynep Türkyılmaz ise, Necat Evren bebeğin dünyaya geldiğinde kilosunun ve gelişiminin yetersiz olduğunu, bu nedenle yoğun bakım ünitesinde takibe alındığını söyledi.

Türkyılmaz, yoğun bakım tedavisi sonrasında durumu iyiye giden bebeğin normal odaya alındığını ve tedavisinin burada devam ettiğini bildirdi. Bebeğe biberonla anne sütü verildiğini söyleyen Türkyılmaz, hızla kilo almaya başlayan Necat Evren bebeğin tedavisinin tamamlanmasının ardından taburcu edildiğini ifade etti.

Türkyılmaz, ikizlerde twin to twin' (çalma) sendromuna ender rastlandığını belirtti.

Kaynak: İHA