Sarıgöl 9. Sultaniye Üzüm Festivali Başladı

Sarıgöl 9. Sultaniye Üzüm Festivali düzenlenen törenle başladı.

Sarıgöl 9. Sultaniye Üzüm Festivali Başladı
Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen törene CHP Manisa Milletvekilleri Sakine Öz, Özgür Özel, Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, Belediye Başkanı Ömer Karcı, Manisa CHP İl Başkanı Cahit Kaplan, daire amirleri, sivil toplum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı’na Sarıgöl Belediye Başkanı Ömer Karcı’nın festival çelengini bırakmasından sonra, saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Sarıgöl ve Değerleri Derneği (SADER), tarafından hazırlanan Etnografya müzesi ile geçmişten geleceğe fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Açılış kurdelesini Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, Belediye Başkanı Ömer Karcı, Manisa CHP Milletvekilleri Sakine Öz ve Özgür Özel kesti. Etnografya müzesi yoğun ilgi gördü. Sarıgöl Demokrasi Parkı’nda davetlilere Sarıgöl Belediyesi ekibi tarafından halk oyunları gösterisi yapıldı. Sarıgöl Belediye Başkanı Ömer Karcı, ’’Üzümün başkenti Sarıgöl’dür. Sarıgöllü üzüm üreticileri bu yılı buruk kutlamaktadır. Bu yıl dolu zararımız büyük oldu. Yüzde yüzlere varan zarara maruz kaldık. Üzüm üzümcünün elinden adeta bir çocuk edasıyla bakılarak yetiştirilir. Üzüm deyip geçmeyin üzüm kendi başına eczane gibidir. Şifa kaynağıdır. Üzümü yiyelim, yedirelim. Festivalimiz ilçemize hayırlı uğurlu olsun.’’ dedi.

Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, ’’Altın madenini sarraf nasıl işliyorsa, Sarıgöllü üzüm üreticileri de üzümlerini aynı şekilde işlemektedir. Üzüm diyarı olan Sarıgöl’e festivalin hayırlı olmasını diliyorum.’’ dedi

Sarıgöl 9. Sultaniye Üzüm Festivali’ne gecikmeli olarak katılan Manisa AK Parti Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ise ’’Artık 10 yıl önceki Türkiye yok. Enflasyon canavarı artık yok, yüksek faiz yok, faizler tek haneli rakamlara düştü. Türkiye borçlarını ödedi.

Özellikle İMF’ye olan yılların borcunu ödedik, hatta İMF’ye borç veren ülke durumuna geldik. Ekonomik olarak ayakta duran ülke haline geldik. Bir çok ülke bizi model almaktadır. AK Parti olarak 10 yıldır hiçbir zaman etnik, dini, bölgesel ayrımcılık yapmadık. Herkese kucak açtık ve açmaya devam etmekteyiz. Hedefimiz Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 yılıdır.Türkiye artık liderler arasında yer almaktadır.’’diye konuştu.

Kaynak: İHA