Aydın’da Kent Meydanı Katlı Otoparkı Açıldı

Aydın Belediyesi tarafından yap işlet devret modeliyle yaptırılan 600 araçlık iki katlı otopark hizmete girdi.

Aydın’da Kent Meydanı Katlı Otoparkı Açıldı
Aydın’ın şehir içi otopark sorununu çözmesi beklenilen otopark açılışını yapan Başkan Çerçioğlu, Aydın’ın 30 yıllık otopark sorununu vatandaşın verdiği destekle çözdüklerini söyledi.

İnşaatı devam eden kent meydanında yapılan törene Aydın Vali Yardımcısı Halis Peker, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Efeler İlçe Başkanı Bayram İnce, CHP Efeler Belediye Başkan Aday adayları Saadet Kavasgil, Mesut Özakcan ve vatandaşlar katıldı.

Yöresel halk oyunları ekibinin Aydın zeybeği gösterileri ile başlayan törende Başkan Özlem Çerçioğlu efelere eşlik ederek zeybek oynadı.

Konuşmasında Aydın’da ciddi anlamda otopark sorunu yaşandığını ve bu sorunu çözüm bulmak için çaba harcadıklarını dile getiren Özlem Çerçioğlu, “Aydınımızın en büyük sorunlarından biri olan, otopark sorununu çözdük. Sizlerin desteği ile Aydın halkından aldığımız güç ile bu büyük inşaatı tamamladık. Yüklenici firmaya, fen işlerimize ve bu inşaatta emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu sokaktaki esnaflarımıza çok üzüntü verdik. Sabırla katlandılar onları da ayrıca teşekkür ediyorum. Sabrınız için minnettarım. Bu otopark 18 bin metrekare üzerine yerleşmiştir. İki katlıdır ve 600 araçlıktır. Kentlerin başına sadece ‘büyük’ kelimesini getirerek büyükşehir olunmaz. Büyük şehir olan kentlerimiz veya il belediyelerimiz otopark sorunlarını, trafik sorunlarını çözmek zorunda, daha yeşil, daha güzel kent yapmak zorunda. Bizim amacımız daha güzel, daha çağdaş, daha aydın bir kent oluşturmak. Ve dünya kenti Aydın’ı gerçekleştirmek. Bizlere bugüne kadar destek oldunuz, bundan sonraki destekleriniz için de şimdiden teşekkür diyoruz” şeklinde konuştu.

Aydın Belediye Başkanı Çerçioğlu beraberinde Vali Yardımcısı Halis Peker ile birlikte açılış kurdelesini keserek kent meydanı kapalı otoparkını kullanıma soktu.
Kaynak: İHA