Kırıkkale Valisi Kolat'tan İlçelere Ziyaret

KIRIKKALE - Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Çelebi ve Karakeçili ilçelerini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Çelebi ilçesine bağlı Tilkili köyünde, köy muhtarı Osman Ilıgan'ın tarlasında patates hasadına katılan Vali Kolat, burada yaptığı açıklamada, patates tarlası için bin 600 rakımlı yerlerin daha ideal olduğunu belirterek, doğa tarımcılarıyla irtibata geçildiğini söyledi.

Kolat, burada traktörle patates ve biçerdöverle ay çekirdeği hasadı yaptı. Kolat, dana sonra Tilkili köyünün içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek, Ilıgan'dan bilgi aldı.

Vali Kolat, Çelebi ilçesi ziyaretlerinin ardından Karakeçili ilçesi yakınlarında kurulan besi çiftliğinde incelemelerde bulundu.

Kolat, ziyaretlerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Çelebi ve Karakeçili ilçelerinde tarım ve hayvancılıkla ilgili incelemelerde bulunduklarını ve Tilkili köyünde patates haşatına katıldıklarını belirtti.

Kentte patatesin alternatif bir ürün olarak önemli olduğunu ifade eden Kolat, şöyle konuştu:

"Bunun yaygınlaştırılması için çalışmalar sürdürülecek. Hayvancılıkla ilgili iki işletmemiz ziyaret edilerek kendilerinden hayvancılıkla ilgili bilgi alma imkanımız oldu. Hayvancılığın geliştirilmesi hem üreticiye hem de ilimizin kalkınmasına katkı sağlayacaktır. İncelemede bulunduğumuz ay çiçek işletmelerinde alımların yapıldığını ve değerlendirildiğini gördük. Bu sene ay çiçekte dekar başına 90-100 kilogram verim alınması bekleniyor. Bu da verimli bir yıl olduğunu gösteriyor. Toprağın ekilmesi ve işletilmesi son derece önemli. İşletilmesi halinde gelir bize fazlasıyla dönüyor. Bunu görüyoruz."

Vali Kolat'a, Çelebi ve Karakeçili ziyaretlerinde, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Çelebi Kaymakamı Yunus Koç, Karakeçili Kaymakamı Mesut Gazi Ambarcı, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Saygılı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş eşlik etti.

Kaynak: AA