BBP Genel Başkanı Yardımcısı Kartal'dan 'Suriye' Açıklaması

BBP Genel Başkan yardımcısı Kaptan Kartal, “İslam devletlerinden oluşturulan askeri güç Suriye'ye gerekli müdahaleyi yapmalı ve müdahale ile birlikte insani yardım koridoru açılmalı.Bu koridordan sağlık ve gıda yardımı yapılmalı” dedi.

Kartal, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin yanı başındaki olaylara kayıtsız kalmamasının kendi güvenliğinin bir gereği olduğunu vurgulayarak, “Suriye de, Mısır da tarihi ve stratejik sebeplerden dolayı Türkiye’nin ilgilenmeye mecbur olduğu coğrafyalardır. Ancak bu ilginin dozajı, şekli ve mahiyeti çok önemlidir” ifadesini kullandı.

Nükleer silahlanma konusunda Türkiye’nin İran’a kol kanat gerdiğini ifade eden Kartal şöyle devam etti:
“Lübnan Hizbullah’ı İsrail’e karşı mücadelesinden dolayı hep alkışlandı.İran da, Hizbullah’ta şeriatçı oldukları iddiasındalar. Esad’ın Baas yönetimi ise şeriata karşı mücadele ettiğini söyleyerek uluslar arası destek almaya çalışıyordu. Şimdi Şeriata karşı mücadele eden Esad’la, şeriatçı İran ve Hizbullah kol kolalar.İran daha önce de Azerbaycan-Ermenistan krizinde tavrını Ermenistan dan yana koymuştu.İran, Azerbaycan’a karşı, Hıristiyan Ermenistan’ı tercih etmişti.

Coğrafyamızda hele hele bakiye topraklarımızda ABD’nin ve Batı’nın etkin rol almasına Askeri bir müdahalesine asla destek olmamalıyız. Daha önce Irak'ta yaşanan acı tecrübe hala hafızalarımızda dururken ABD ve Batı postalının camilerimizi kirletmesine asla müsaade etmemeliyiz. Bunun yerine Türkiye’nin öncülüğünde kurulacak İslam ülkelerinin oluşturduğu etkin bir diplomasi atağı başlatılmalı. Eğer bundan bir sonuç alınamazsa yine İslam devletlerinden oluşturulan askeri güç Suriye'ye gerekli müdahaleyi yapmalı ve müdahale ile birlikte insani yardım koridoru açılmalı. Bu koridordan sağlık ve gıda yardımı yapılmalı. Aksi durumda emperyalist ABD ve Batı ile Siyonist güçlerin İslam beldelerine verdikleri zararı telafi etmek mümkün olmaz.”
Kaynak: İHA