Çalıştığı Alabalık Çiftliğinin Sahibi Oldu

Bayramören ilçesinde alabalık çiftliğinde çalışan işçi, patronunun iflas etmesi üzerine alacaklarına karşılık çiftliği satın aldı.

Alabalık çiftliğinin sahibi Abdullah Karacaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akgüney köyünde 15 yıl muhtarlık yaptığını, bu sırada alabalık çiftliğinde işçi olarak çalıştığını söyledi.

Alabalık çiftliğinde çalıştığı sırada iş yeri sahibinin iflas ettiğini, tesisi satın aldığını aktaran Karacaoğlu, şöyle konuştu:

"Alabalık çiftliğinin kapanmasına gönlüm razı olmadı. Çiftlik kapandıktan sonra eşim ve çocuklarımla bir araya geldik ve çiftliği Bayramören'e kazandırmak için alacaklarıma karşılık üzerine para ekleyerek satın aldık. Çiftliği satın alarak üretime devam ettim ve daha kapsamlı hale getirmek için uğraş verdim. Balık yetiştiriciliğini severek yapıyorum."

Çiftliğinin yıllık 15 bin lira kira gideri olduğunu belirten Karacaoğlu, şunları kaydetti:

"Nüfusun az olduğu yerde ticaret yapmak zor oluyor. Belli dönemler sıkıntı yaşıyoruz. Bu sıkıntıyı çevre ilçe ve il merkezinde canlı balık satarak aşıyoruz. Balık çiftliğinde yıllık 40 bin balık üretiyoruz. Böyle üretim yaparak ekonomiye katkı sağlıyoruz. Çiftliğimizin 20 ton balık kapasitesi var. Yavru balığı büyütüp pazarlıyoruz. Pazar olmadığı zaman başarıyı yakalamak mümkün değil. Bu işe başladığımda alabalığı bilmeyen bir insandım ama şu an damızlık balığı porsiyonluk balık haline getirerek insanlara sunum yapıyorum. Ben buraya işçi olarak girmiştim, sonunda işletmenin sahibi oldum. İnsanları sürekli üretici olmaya davet ediyorum, Türkiye'nin buna ihtiyacı var."

İşlerinin yaz mevsiminde iyi olduğunu anlatan Karacaoğlu, kış mevsiminde aynı verimi alamadıklarını, balığın yanında organik bal ikram etiklerini, asma yaprağında ve tereyağında balık yaparak müşterilerin beğenisine sunduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA