Yenimahalle’de Türkü Dolu Gece

Yenimahalle Belediyesi Türk Halk Müziği’nin güçlü sesi Kubat ile başkentlilere unutulmaz bir akşam yaşattı.

Yenimahalle’de Türkü Dolu Gece
Ragıp Tüzün Parkı’nda gerçekleşen konsere, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ali Buçan, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Müslüm Ertekin, Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Başar Bal ile yüzlerce Yenimahalleli katıldı.

Konser öncesi kısa bir konuşma yaparak Yenimahalle halkına seslenen Başkan Yaşar, “Bir taraftan ilçemizi daha da güzelleştirmek, örnek bir ilçe haline getirmek için gece gündüz demeden koştururken bir taraftan da sosyal hayata renk katacak kültür sanat etkinliklerini hayata geçiriyoruz. Bugün bu yaza veda konserimizde değerli sanatçımız Kubat’la birlikte olacağız. Ayrıca kış mevsiminde de etkinliklerimize hız kesmeden devam edeceğiz. Bu güzel ortamda sizlerle aynı havayı solumaktan onur ve gurur duyuyorum” dedi.

“HERKESİ KUCAKLADIM”
Yenimahalle’nin Türkiye’nin örnek ilçelerinden biri haline geldiğini kaydeden Yaşar, “52 yıldır Yenimahalle’de yaşıyorum. Yenimahalle’yi seviyorum. Dil, din, ırk, mezhep ayrımı yapmadan herkesi sevdim, herkese kucak açtım. Bugün Türkiye’nin sevgiyle kucaklaşmaya ihtiyacı var. Birbirimize saygı duyarak, birbirimizi severek demokrasimizi sağlam temellere oturtacağımıza inanıyorum. Bunun için siyaset yapıyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmasında geçtiğimiz günler de hayata gözlerini yuman sanatçı Tuncel Kurtiz ve Yazar Turgut Özakman’ı da unutmayan Yaşar, “Sanata ve sanatçıya hep değer verdik. Neşet Ertaş’ı, Aşık Veysel’i, Nazım Hikmet’i, Pir Sultan Abdal’ı unutmadık ve onların isimlerini ilçemizde yaşatıyoruz. Tuncel Kurtiz ve Turgut Özakman’ı da yaşatacağız” ifadelerini kullandı.

Konser alanını saatler öncesinden dolduran Yenimahalleliler, Kubat’ın seslendirdiği türkülere hep bir ağızdan eşlik etti.

Gecede büyük üstat Neşet Ertaş’tan da eserler seslendiren Kubat, Türkiye’nin en büyük kültür sanat merkezlerinden birine Nazım Hikmet, bu merkezin yanındaki parka ise Neşet Ertaş adını verdiği için Yaşar’ı tebrik etti.
Kaynak: İHA