Yeşil İzmir Dayanışması'ndan Kadınlara Destek

Yeşil İzmir Dayanışması Yürütme Kurulu Üyesi Oğuz Eminoğlu, Torbalı ilçesinde ağaçlara sahip çıkmak için eylem yapan kadınların talebinde haklı olduğunu, bu talebi dikkate alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun ağaç kesimini durdurduğunu söyledi.

Eminoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir'in Torbalı İlçesi'ndeki Ayrancılar Mezarlığı'nı genişletmek amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edilen 100 dönümlük ormanlık alanda seyreltme amaçlı ağaç kesimi başlatıldığını hatırlattı.

Kesimin toplu ağaç kıyımına dönüşmesi üzerine bölgede yaşayan ve tarımla uğraşan Mustafa Kemal Paşa Mahallesi kadınlarının ağaçlara sahip çıkmak için eyleme geçtiğini ve ormanlık alanda nöbet tutmaya başladığını belirten Eminoğlu, "Kadınların bu haklı taleplerini dikkate alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın talimatı üzerine ağaç kesimi durduruldu" dedi.

Ağaç kıyımının durdurulmasının mutlu bir sonuç olduğunu ve bu sonucun Mustafa Kemal Paşa Mahallesi kadınlarının kararlı tepkisinden kaynaklandığını ifade eden Oğuz Eminoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İzmir'de benzer bir amaçla yüzlerce dönümlük, içinde 60 yıllık ağaçlar bulunan yeşil alanı korumak adına, Karayolları arazilerinin satışından vazgeçilmesi için demokratik mücadele veren Yeşil İzmir Dayanışması'nı temsilen bölgeye giden TÜMÖD İzmir Temsilcisi Prof. Dr. Kayhan Kantarlı vasıtasıyla Ayrancılar kadınlarına destek mesajı vermiştir. Ayrancılar kadınları da Ağaçlı Yol Mücadelesi'nde Yeşil İzmir Dayanışması'na desteklerini ifade etmişler ve tarımsal alandaki çalışmalarından fırsat bulacakları bir günde Bornova Ağaçlı Yol'da buluşma önerisini olumlu karşılamışlardır. Yeşil İzmir Dayanışması yalnızca Bornova Ağaçlı Yol'daki yeşil alana değil İzmir'de ve ülkemizin her yerindeki yeşil alanlara, ormanlara, çevre sorunlarına sahip çıkacak. Bu bağlamda mücadele edenlere destek vermeye bundan böyle de devam edecektir."

Kaynak: AA