Kurtiz ve Özakman'ın Vefatı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, tiyatro ve sinema sanatçısı Tuncel Kurtiz ve yazar Turgut Özakman'ın vefatları dolayısıyla Kurtiz'in eşi Menend Kurtiz ve Özakman'ın eşi Ayla Özakman'a birer başsağlığı mesajı gönderdi.

Çiçek, Kurtiz'e gönderdiği mesajda, tiyatro ve sinemanın usta ismi Tuncel Kurtiz'in vefatından büyük üzüntü duyduğunu belirtti.

Cemil Çiçek, mesajında, "Merhum Kurtiz, ömrünü tiyatro ve sinema sanatına adamış, oyunculuğuyla belleklerimizde silinmez bir yer edinmiş değerli bir sanatçımızdı. Tuncel Kurtiz'in büyük yeteneği ve sanatındaki başarısıyla Türk sinemasında özel bir yeri olacağına inanıyor, kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Ailenize, sinema ve tiyatro camiasına ve Tuncel Kurtiz'in tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum."

Cemil Çiçek, Ayla Özakman'a gönderdiği mesajda da Turgut Özakman'ın vefatından duyduğu üzüntüyü belirterek şunları ifade etti:

"Merhum Özakman bürokrat, öğretim görevlisi, tiyatro ve oyun yazarı olarak ülkemize hizmet etmiş, çok satan kitaplara imza atmış değerli bir yazarımız ve aydınımızdı.

Kurtuluş Savaşımızı roman tekniğiyle anlattığı 'Şu Çılgın Türkler' isimli kitabı, milli mücadelemizin geniş kitleler ve genç kuşaklar tarafından daha iyi bilinmesini ve anlaşılmasını sağlamıştır.

Merhum Özakman'a Allah'tan rahmet, ailenize, tiyatro ve yazın camiasına ve tüm milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum."

Kaynak: AA