Bayraklı Belediyesi'nin Burs Kayıtları Başladı

Bayraklı Belediyesi'nce her yıl dar gelirli ailelerin başarılı öğrencilerine verilen eğitim bursu desteği bu yıl da devam ediyor.

Bayraklı Belediyesi'nin Burs Kayıtları Başladı
Bu kapsamda başlayan burs kayıt işleminin son başvuru tarihi 15 Ekim olarak belirlendi.
Bayraklı Belediyesi'nin, dört yıldır sürdürdüğü yardıma muhtaç ailelere eğitim destekleri kapsamında verilen burs kayıtları başladı.

Bin ailenin ilk ve orta okul öğrencileri için aylık 50, lise öğrencileri için de 60 TL destek sağlanacak burs, 8 aylık eğitim-öğretim dönemini kapsayacak. Başvurular Bayraklı Belediyesi Çamkıran Hizmet Binası'ndaki Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve semt merkezlerinde 15 Ekim'e kadar yapılabilecek. Geçtiğimiz yıllarda banka kartı ile ailelerin hesabına yatırılan paralar bu yıl da aynı yöntemle dağıtılacak. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da minimum bin kişiye eğitim bursu verilecek. Öte yandan Bayraklı Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kırtasiye yardımı, okullara destek ve üniversite öğrencilerine de eşya yardımları yapıyor.

Konuyla ilgili her platformda eğitime yapılan yatırımın geleceğe yapıldığını vurgulayan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Yardımlarımızla çocuklarımızın eğitimlerinde az da olsa katkıda bulunuyoruz. Bayraklı'da çocuklarımıza karşılıksız burs, ücretsiz kurs vermeye devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: İHA