Öğrenci Velilerinin Okul İsyanı

İstanbul’da okullarının yenileme çalışmalarının 3 yıldır bitirilmediğini iddia eden Muallim Cevdet İlkokulu öğrenci ve velileri eylem yaptı.

Öğrenci Velilerinin Okul İsyanı
İddialara göre, Beyoğlu Halıcıoğlu Muallim Cevdet İlkokulu öğrencileri, okulun yenilenme çalışmaları nedeniyle Bademlik Cemalettin Artüz İlkokulu’na gönderildi. 11 ayda açılması beklenen okul, 3’üncü eğitim-öğretim yılında da bir türlü açılmadı. Bunun üzerine çocuklarını her gün E-5 Karayolu’nu geçerek Cemalettin Artüz İlkokulu’na götüren öğrenci velileri duruma isyan etti. 3 yıldır geçiştirildiklerini belirten veliler, gittikleri okulda çocuklarının 45’er kişilik sınıflarda eğitim gördüğünü, Cemalettin Artüz İlkokulu veli ve idarecilerinin de kendilerinden rahatsız olduğunu ifade ederek, okullarının bir an önce açılması için inşaatı devam eden Muallim Cevdet İlkokulu önünde eylem yaptı.

Çocuklarını okula götürmeden önce, Muallim Cevdet İlkokulu’nda toplanan veliler, “Okulumuzu istiyoruz” diye slogan attı. 3 senedir E-5 Karayolu’nu geçerek yaya olarak okula gittiklerini ifade eden öğrenci velisi Arzu Çılgın şunları söyledi:
“Bizim okulumuz 3 sene önce yapılmaya başladı.

Biz tam 3 senedir Karayolu’nu geçerek yaya olarak çocuklarımızı başka bir okula götürmek zorunda kalıyoruz. Parası olanlar arabaya bindiler, parası olmayanlar yürüyerek götürdüler. Artık bu sene üçüncü senemiz. Üçüncü senemizde okulumuza kavuşmak istiyoruz. O okuldakiler de zaten bizden bıktılar artık. Başbakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Böyle çok güzel bir okul yaptı bize ama lütfen artık bu prosedürler bitsin, daha hızlı ilerlesin. Her hafta bu Pazartesi okula gideceksiniz diyorlar. Her hafta biz o sevinçle geliyoruz. Yine de okulumuza kavuşamıyoruz. Artık çocukları götürmekten bıktık.”
Gönderildikleri okulda çocuklarının 45 kişilik sınıflarda eğitim gördüğünü ifade eden bir diğer öğrenci velisi Aysun Atabey ise, “Bize 11 ay süre verdiler. Üçüncü eğitim yılına tekrar orada başladık. Kaymakam geldi 16’ında geçin dedi, 16’sı geçti. Pazartesi dendi, Pazartesi geçti. En son 30’u dendi ama hala geçici belgemiz çıkmıyor. Diğer okuldaki sınıflarımız 45 kişilik. Şuan orada bin 800 öğrenci ile eğitim görüyoruz. Artık haklı olarak onların da öğrencileri, öğretmenleri, velileri, idarecileri, hepsi isyan etmiş durumda” diye konuştu.

Bazı öğrenci velileri okullarının açılmaması durumunda her hafta eylem yapacaklarını belirtirken, veliler ve öğrenciler eylemin ardından okullarının yolunu tuttu.
Kaynak: İHA