Neşet Ertaş İzmir'de Anıldı

Karabağlar Belediyesi, yaşamının son günlerini Karabağlar’da geçiren, adına park, büst ve heykel yaptırdığı, halk ozanı Neşet Ertaş’ı ölüm yıl dönümünde, evinin yakınındaki, adını taşıyan parkta düzenlenen bir konserle andı.

Neşet Ertaş İzmir'de Anıldı
Anma konseri öncesinde, parka yerleştirilen ve Neşet Ertaş’ın saz çalarken figüre edildiği heykeli de açıldı. Büyük ozanın, yaşam öyküsü ve sanat yaşamından karelerin yer aldığı fotoğraf sergisi de büyük ilgi gördü. Karabağlar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği, Son Abdal Neşet Ertaş’ı anma konserine, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz ve çok sayıda İzmirli katıldı.

Vatan Şaşmaz’ın sunduğu gecede, Türk Halk Müziği’nin sevilen sesi Hüseyin Turan ve şef Zekiye Altıntaş yönetimindeki Kuşadası Belediyesi Korosu sahne aldı. Hüseyin Turan, Ertaş'ın sevilen türkü ve bozlakları seslendirildi. “Mühür Gözlüm”, “Gönül Dağı”, “Dağlar Dağladı Beni”, “Neredesin Sen” ve “Ah Yalan Dünya” türküleri, izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Gecenin geç saatlerine kadar süren konserde Hüseyin Turan ve Kuşadası Belediyesi Korosu izleyecilerden de büyük alkış aldı.

Başkan Kürüm, Hüseyin Turan ve Kuşadası Belediye Korusu adına şef Zekiye Altıntaş’a teşekkür ederek, plaket sundu. Bozkırın Tezenesi, ozan Neşet Ertaş’ın son yıllarını Karabağlar’da geçirdiğini hatırlatan Kürüm, “O’na duyduğumuz saygı nedeniyle ilçemizde Büyük Ozan’ın adına bir park yaptırdık. Adını verdiğimiz bu parka O’nun bir de heykeli olsun istedik. Ertaş’ın büstü ise hemşerilerinin yoğun olarak yaşadığı Yeşilyurt’a konuldu. O’nun anısını, adını ilçemizde yaşatmaktan onur duyuyoruz. O çok değerli bir gönül insanı, bir ustaydı. Ölmeden önce kendisini ziyaret ettiğimde, adını parka vermek istediğimizi söylemiştik. Çok mutlu oldu. Bana, ‘Bu parka gelenler beni şarkılarla türkülerle yaşatsın’ demişti. Bu gece düzenlediğimiz anma konseriyle de eserlerini gönülden dinledik” dedi.

Anma etkinliğine katılanlar, Ertaş'ın eserlerini seslendiren Hüseyin Turan'ın türküleriyle coştu.
Kaynak: İHA