Kaymakam Yıldız'dan Açıklamalar

Samsun'un Çarşamba İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, ilçeye MOBESE sistemi kurulması için 1.5 milyon liraya ihtiyaç olduğunu söyledi.

Kaymakam Yıldız'dan Açıklamalar
İlçe Kaymakamı Yıldız yaptığı açıklamada, "MOBESE sistemi için emniyetimiz ve belediyemizle birlikte çeşitli çalışmalar yaptık. Ancak MOBESE sisteminin kurulması için 1.5 milyon liraya ihtiyaç var. Zannediyorum 110 kamera ile bütün şehrin giriş çıkışları da dahil olmak üzere birçok kilit noktaya yerleştirilecek şekilde hatta ilçe merkezine yakın mücavir alanların da asayişini kapsayacak şekilde proje yapıldı. Fakat MOBESE sisteminin kurulması için bütçe yetmiyor. Burada bir sıkıntı yaşıyoruz. Bu olduğu takdirde evimizden, iş yerimizden hırsızlık ve gasp gibi vakalarda muazzam şekilde düşüş gözlemlemiş olacağız" dedi.

OTOPARK SORUNU
Çarşamba’da trafik ve otopark sorunu da olduğunu da belirten Yıldız, "Bu konularda Belediye Başkanımız çalışmalar yapıyor. İlçe merkezinde araçlar yol kenarlarına 2-3 sıra park yapılıyor. Bu durumda yollardan ne yayalar ne de araçların geçmesi mümkün değil. Biran evvel bu otopark sorununun çözülmesi gerekiyor. Kaymakamlık olarak önerimiz, her mahallede 100-150 araçlık otopark alanları düzenlenmesi. Bu otoparklara MOBESE sistemi de konulursa daha güvenli olur. Bu yöndeki çalışmaları belediye ve emniyetimizle birlikte sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA