İtfaiyenin Kurtarma Tatbikatı Gerçeği Aratmadı

İstanbul Beylikdüzü’nde, İtfaiye Haftası sebebiyle kurtarma tatbikatı düzenlendi.

Tatbikatı gerçek sanan öğrenciler itfaiye personeline destek verdi.
İstanbul İtfaiyesi ve Beylikdüzü Belediyesi, İtfaiye Haftası sebebiyle kurtarma tatbikatı düzenlendi.

Tatbikat gereği 16 katlı binada mahsur kalan bir vatandaş itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Gelen ihbarın ardından itfaiye ekipleri hızla çıkış yaptı. Caddede ilerleyen itfaiye ekipleri adeta nefes kesti. Kısa sürede adrese ulaşan itfaiye, 52 metrelik merdiven ile 15. Katta mahsur kalan vatandaşı kurtardı.

TATBİKATI GERÇEK SANDILAR
Tatbikatı gerçek sanan vatandaşlar ve öğrenciler şaşkın bakışlarla operasyonu izledi. Bir okulun bahçesindeki öğrenciler ‘Abiyi kurtarın’ diye tezahürat yaptı. Kurtarma operasyonunun ardından ise öğrenciler, ‘İtfaiye çok yaşa’ diye bağırmayı ihmal etmedi. İtfaiye personeli ise minik öğrencilere el sallayarak karşılık verdi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, tatbikatı yerinden izledi. İtfaiye Haftası’nı kutlayan Uzun, “Bir tatbikat yapılıyor. Özellikle Beylikdüzü’nde yüksek katlı binalar var. Her hangi bir yangın olduğunda, Beylikdüzü’ndeki en yüksek binaya müdahale edecek, yangını söndürecek donanım, araç ve çok iyi eğitim almış personel var. Ben herkese yangınsız günler diliyorum. İnsanlar bilsinler 24 saat görevinin başında itfaiyeci arkadaşlar bekliyorlar” dedi.

Kaynak: İHA