Yemen Ticaret Heyetinden Mtso'ya Ziyaret

Yemen ticaret heyeti, İçel Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

Ziyarette MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kasım Tanrıöver, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kiper, TURAB Başkanı Emin Ucuz ve TURAB üyeleri hazır bulundu.

MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kasım Tanrıöver, ziyarette yaptığı konuşmada, iki ülkenin 500 yıla yakın kardeşliği bulunduğunu hatırlattı.

Türkiye'de kutsal topraklar dendiği zaman bunun içinde Yemen'in de anıldığını ifade eden Tanrıöver, "Bizim büyük kardeşlik bağlarımız var. Önemli olan bu kardeşliği ticarete de dökebilmek. İçel, Türkiye'nin dışa açılan en önemli kapısı. Yemen'in de lojistik konumu çok önemli. Bu ikisini bir araya getirdiğimiz zaman yapacağımız çok iş olur" dedi.

Heyet adına konuşan Yemen Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Danışmanı Ahmed M. Al-Aobadi ise şunları söyledi:

"Ticari ve ekonomik ilişkilerimizi geliştirmek amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdik. Gelişimiz umarım iki taraf için de iyi sonuçlar verir. Yemen'de her şey Türk malıdır. Yaşayanların kökü Türklüğe dayanıyor. Karşılıklı işbirliği ile ilişkilerimizi daha da geliştirmeliyiz."

Konuşmaların ardından MTSO Ar-Ge ve Yönlendirme Müdürü Fulya Melisa Aybars Kurt, heyete kentin ekonomisiyle ilgili bilgi verdi.

Kaynak: AA