Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği’nden Ataç’a Ziyaret

Eskişehir’de çalışmalarına başlayan Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ı makamında ziyaret etti.

Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği’nden Ataç’a Ziyaret
Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği çalışmalarını yürüten İlyas Küçükcan, Muharrem Kubat ve Ayhan Türkseven, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ı makamında ziyaret ederek, derneğin oluşumu hakkında bilgi verdi. İlyas Küçükcan, Cumhuriyet eğitiminin önemli bir birikimi olan Köy Enstitüleri’nin anlayışının günümüze aktarılarak yaşatılması amacıyla derneğin kurulduğunu söyledi.

Derneğin Türkiye’de çeşitli yerlerde sürdürdüğü çalışmalara Eskişehir’in de eklendiğini belirten Küçükcan, “Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği ile bu miras geleceğe aktarılacak. Köy Enstitülerine verdiğiniz önem sebebiyle aramızda sizleri de görmek isteriz” dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Köy Enstitülerinin tarihiyle, birikimiyle önemli bir Cumhuriyet birikimi olduğunu biliyoruz. Bu birikimin tüm kuşaklara aktarılması için yapılan tüm çalışmalarda yer almak bizi memnun edecektir” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA