Muğla Yamaç Paraşütü Merkezi Olmak İstiyor

Muğla Havacılık kulübü Derneği tarafından yamaç paraşütü seviye kontrol kursu düzenlendi.

Muğla Yamaç Paraşütü Merkezi Olmak İstiyor
Kursa, 33 kursiyer katıldı.

Kurs için İngiltere, Hollanda ve Türkiye’nin çeşitli illerinden toplam 33 kursiyer katıldı.

Kurs Yılanlı Kurdu tepesinde verildi.

Kursa daha önce yamaç paraşütü kursu almış ve ileri seviyeye çıkarmak isteyen paraşütçüler katıldı.

Kurs Türk Hava Kurumu yamaç paraşütü öğretmenleri tarafından verilirken, kurs sonunda kursa katılanlar 2 gün teorik ve 5 gün uygulamalı toplam 7 gün kurs verildi.

“MUĞLA YAMAÇ PARAŞÜTÜ MERKEZİ OLABİLİR”
Muğla Havacılık Kulübü Derneği Başkanı Cumhur Durmaz, “Muğla’da ilk defa derneğimiz tarafından düzenlenen kursa, yurt dışından ve Türkiye’nin birçok ilinden katılım oldu. Kursumuza katılan kursiyerlerin tamamı daha önce yamaç paraşütü kurslarına katılan ve ileri seviyeye çıkarmak için katılan kursiyerler. 5 gün uygulamalı uçuş ve 2 gün de teorik bilgiler Türk Hava Kurumu’nun yamaç paraşütü öğretmenleri tarafından verildi.

Kurs sonunda başarılı olan kursiyerler Türk Hava Kurumu’ndan lisanslarını aldı. Muğla Havacılık Kulübü Derneği olarak, bu tür kursları önümüzdeki yıllarda tekrar edeceğiz. Kursumuza katılımın yüksek olması ve Muğla’nın hava şartlarının yamaç paraşütüne elverişli olması nedeniyle Muğla’yı merkez haline getirmek istiyoruz” dedi.

“YAMAÇ PARAŞÜTÜ İLE TURİZM SEZONU UZATILABİLİR”
Muğla merkez başta olmak üzere birçok alanın yamaç paraşütü içn uygun alanların bulunduğunu söyleyen Durmaz, “Bu alanların yamaç paraşütüne açılarak turizmin 12 aya yayılmasına katkı sağlamak istiyoruz. Muğla’da Yılanlı Dağı, Sakartepe ve Düzeyn mevkilerinde yamaç paraşütü için alanlar mevcut. Bu alanların yetkililer tarafından düzenleme yapılarak yamaç paraşütçülerinin hizmetine sunulmasını istiyoruz. Muğla’da ilk etapta gerçekleştirdiğimiz kurs sonrası, katılımcılar bu alanların değerlendirilmesi durumunda bu bölgeye çok sayıda yamaç paraşütçüsünün geleceğini ifade ettiler. 1550 metre yüksekliği olan Kurdu tepesinden kalkış yapan paraşütçüler 2 bin 500 metre daha irtifa aldıktan sonra termal aktiviteleri kullanarak toplam 4 bin metreye ulaştılar ve tekrar kalkış yaptıkları piste indiler” dedi.

Kaynak: İHA