Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Diyarbakır'da

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "1980'li yıllarda terör nedeniyle yakılan ve boşaltılan köylerden insanların şehre dolmaları ve bu esnada aslında sığınması, şehri adeta bir mülteci kampına dönüştürdü" dedi.

Eker, Diyarbakır'da, Vali Mustafa Cahit Kıraç, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat ve İl Emniyet Müdürü Recep Güven ile Eğil ilçesi Ziyaret Tepesi'nde türbe ziyaretinde bulundu.

Eker, çocukluğunda Diyarbakır'ın bugünkünden daha güzel olduğunu, bugün şehrin çok büyüdüğünü söyledi.

Büyümenin sağlıklı olmadığını belirten Eker, "1980'li yıllarda terör nedeniyle yakılan ve boşaltılan köylerden insanların şehre dolmaları ve bu esnada aslında sığınması, şehri adeta bir mülteci kampına dönüştürdü" diye konuştu.

Diyarbakır'ın binlerce yıldır birçok medeniyeti barındırdığını vurgulayan Eker, şöyle konuştu:

"Büyük, kadim merkez. Bir çok medeniyet var. Semavi dinlerin hepsine ait burada büyük ve önemli merkezler var. Şehir merkezi hem Müslümanlar hem İslam öncesi Hıristiyanlar için önemli ibadet merkezleri barındıran bir şehir. Diyarbakır, İslam tarihinde Mekke ve Medine'den sonra en fazla sahabeyi barındıran bir şehirdir. Sadece Hazreti Süleyman Camisi'nin haziresinde Halid Bin Velid'in oğlu Hazreti Süleyman ve beraberinde 27 tane sahabenin kabri vardır. İçinde bulunduğumuz mekanda türbe var. Aşağıda gördüğümüz baraj gölünün altında kalma karşısında, Ziyaret Tepesine nakledilmiş."

Ziyaretin ardından Bakan Eker, Dicle Barajı Gölünü feribotla gezdi.

Bakan Eker, daha sonra Şırnak'ın Cizre ilçesine geçerek, eski AK Parti Şırnak Milletvekili Abdullah Veli Seyda'nın vefat eden ağabeyi Muhammed Ataullah Seyda'nın Kale Mahallesi'ndeki taziye evini ziyaret etti.

Kaynak: AA