Polis Ekipleri, Broşürle Vatandaşı Dolandırıcılık Olaylarına Karşı Uyardı

Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Destekli Büro Şube Müdürlüğü polis ekipleri tarafından Adıyaman’da yaşanan telefon dolandırıcılığının önüne geçmek amacıyla cuma namazı sonrası vatandaşa broşür dağıttı.

Polis Ekipleri, Broşürle Vatandaşı Dolandırıcılık Olaylarına Karşı Uyardı
Adıyaman’da bulunan cami önlerinde dağıtılan uyarı broşürlerinde vatandaşın daha dikkat etmesi gerektiği, vatandaşı arayarak kendisini hakim, savcı, polis diye tanıtarak para talebinde bulunan kişilere inanmayarak istedikleri para yada benzeri şeyleri yapmamaları gerektiği ve hiç zaman kaybetmeden polisi aramaları gerektiği konusunda vatandaşı uyardı.

Polislerden broşür alan ve bu durumdan memnun olduklarını dile getiren bir vatandaş, “Polis ekipleri şuan çok güzel ve olumlu bir çalışma içerisindeler. Telefonda dolandırıcılık haberlerini görüyoruz televizyonlarda Halkın bilinçlenmesi konusunda çok güzel bir çalışma” dedi.

Daha sonra konuşan, Toplum Destekli Şube Müdür Vekili Kadir Can Petük, “Bildiğiniz gibi son dönemde medyaya da yansıdığı gibi telefon dolandırıcılığı olaylarında bir artış var. İlimizde de belirli dönemlerde görüyor. Bu yüzden vatandaşımızı bu konuyla ilgili bilinçlendirip suç oluşmadan önce bu suçu önlemeye gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA