Küçükaydın, Saimbeyli'de Köylüleri Dinledi

AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, ülkeye yapılan her yatırımın büyük özen ve dikkatle incelendiğini varsa olumsuz yönlerinin asgariye indirilerek millete faydalı işlerin ortaya konulduğunu söyledi.

Küçükaydın, Saimbeyli'de Köylüleri Dinledi
Küçükaydın, Saimbeyli'de yapımı devam eden hidroelektrik santrali (HES) çalışmalarını inceleyip buradaki köylülerin sorunlarını dinledi. Küçükaydın, Türkiye'nin gerek duyduğu enerjinin karşılanması için sudan faydalanmanın en önemli yöntemlerinden biri olan hidroelektrik santrallerinin şehrin kuzeyindeki ilçeler için önemi olduğunu anlattı. Artık, "sudan nasıl fayda sağlayabiliriz" adımlarının atıldığını bildiren Küçükaydın, Yeniköy'deki meşhur Hançer vadisini de gezdi.

Bölgedeki Hançer vadisinin güneş görmeyen derin bir vadi olduğunu anlatan Küçükaydın, yapımı devam eden hidroelektrik santrali çalışmalarının vadiye fazla zarar vermemesini temenni ettiklerini bildirdi. Küçükaydın, "Saimbeyli ilçesinde yapımı devam eden hidroelektrik santralinin buradaki doğal hayat ile doğa harikası Hançer Vadisi'ne zarar vermemesini temenni ediyoruz. Dağ keçileri ve yaban hayatının yanısıra buraların muhteşem doğal güzelliği var. Bu zenginliğin bozulmaması için su vadiden tünelle geçirilecek" dedi.

Göksu üzerinde çok sayıda biten ve yapımı devam eden hidroelektrik santrali bulunduğunu hatırlatan Küçükaydın, bunların bölge ekonomisine de ciddi katkıları olduğuna dikkat çekti. Küçükaydın, şöyle devam etti:
"Bölgeye yapılan bu yatırımları takip ediyoruz. hidroelektrik santrali yapan firmalar yol onarımı gibi bazı sosyal hayata katkı koyuyorlar. Bunun yanı sıra çevre köylere de destek olmalarını bekliyoruz. Bölgede okul ve yolların yapımına da destek olmaları bizi sevindirecektir."
Küçükaydın, 2006'da köy olan Topallar köyünde, daha önce kendisine iletilen sorunları çözmenin mutluluğunu yaşadığını bildirdi. Küçükaydın, "Bugün cami ve köprü yapımı bitmiştir. Köy yollarının sarp ve dağlık olması arazinin zor şartlarından dolayı yol sorunu tamamen bitirilememiştir.Bu konuda çalışmalarımız devam etmektedir" dedi.

Küçükaydın, Avcıpınarı, Beypınarı, Yeniköy, Karakuyu, Kapaklı kuyu, Değirmenuşağı, Ayvacık, Himmetli, Yardibi, Tülü köylerini de ziyaret edip sorunlarını dinledi, not aldı. Milletvekili Ali Küçükaydın’a ziyaretinde Tufanbeyli Belediye Başkanı Recep Balı, Saimbeyli Belediye Balkanı Mustafa Uyanık, Saimbeyli Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Karabulut, Erciyes Üniversitesi Çocuk Cerrahi Bölüm Başkanı Mustafa Küçükaydın ve partililer eşlik etti.
Kaynak: İHA