Torunları Asker Olan Kore Gazisi'nden 'Çözüm Süreci'Ne Destek

Amasya'da Gaziler Günü etkinliğine katılan 81 yaşındaki Kore gazisi Rıza Çörtlek, "Van'da, Şırnak'ta ve Çanakkale'de asker torunlarım var. Şimdi iyi haberleri geliyor, çok mutluyum, hükümetimize teşekkür ederim" dedi.

Amasya'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı'nın bulunduğu Yavuz Selim Meydanı'nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törene, Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Haluk Yıldızdan, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, kurum ve kuruluşların yetkilileri ile Amasya Muharip Gaziler Derneği üyesi gaziler katıldı.

Törene katılanlar arasında yer alan, merkeze bağlı Karsan köyünde yaşayan 5 çocuk, 30 torun sahibi Rıza Çörtlek,AA muhabirine, Kore Savaşı'nda yaşadıklarını anlattı.

Kore'de düşmanla karşı karşıya geldiklerini ve savaş sırasında 260 şehit verdiklerini belirten Çörtlek, "Gemi ile 24 günde savaşa gittik. Günlerce açlık çektik" dedi.

Artık yaşlandığını, torunlarının vatani görevlerini yerine getirdiğini belirten Çörtlek, "Şehit haberleri daha gelmiyor. Van'da, Şırnak'ta ve Çanakkale'de asker torunlarım var. Şimdi iyi haberleri geliyor, çok mutluyum, hükümetimize teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA