Kuşadası’nda Gaziler Günü Etkinlikleri

19 Eylül Gaziler Günü, tüm Türkiye’de olduğu gibi, Kuşadası’nda da çeşitli törenlerle kutlanıyor.

Kuşadası’nda Gaziler Günü Etkinlikleri
Gaziler Günü nedeniyle sabah 09.00’da Atatürk Anıtı’na çelek konuldu ve Kuşadası Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu. Törene, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Garnizon Komutanı Ferhat Aslan, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası Cumhuriyet Başsavcı Vekili Nevzat Cahit Toprak ve Kuşadası Emniyet Müdürü Mustafa Topal ile Kuşadası Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kuşadası Garnizon Komutanı Ferhat Aslan, sahip olunan bütün değerlerin temelinin şehitler ve gazilerin kanları ve canları pahasına yaptıkları mücadeleyle atıldığını söyledi.

Tören’in ardından Gaziler Günü etkinlikleri Kuşadası Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği’nde devam etti. Gazilere yapılan ziyaretin ardından, Kaymakam Aksoy tarafından Kuşadası Belediyesi Gazibeğendi Tesisleri’nde gaziler onuruna öğle yemeği verildi.

Gaziler günü etkinlikleri, Kuşadası Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma yanında Şehitler Parkı’nda akşam saatlerinde gerçekleştirilecek olan etkinlikler ile devam edecek.
Kaynak: İHA