Pavarotti'nin İlk Albümünü Yayımlamasının 50| Yıl Dönümü

Opera dünyasının efsanevi isimlerinden Luciano Pavarotti, ölümünün ardından bu yılki İngiliz Klasik Müzik Ödülleri törenine damgasını vuracak.

Tüm zamanların en başarılı opera yıldızlarından biri kabul edilen Pavarotti, 2007 yılında İngiliz Klasik Müzik Ödülleri Komitesi tarafından Yaşam Boyu Başarı Ödülü'ne layık görülmüş ancak ödülünü alamadan pankreas kanseri nedeniyle hayata veda etmişti.

Ödül, 2 Ekim'de Londra'da yapılacak törende ünlü tenorun eşi Nicoletta Mantovani-Pavarotti'ye verilecek.

Mantovani-Pavarotti, "Tam da Pavarotti'nin ilk albümünü yayımlamasının 50| yıl dönümünü kutladığımız sırada gelen bu ödül, bizi çok mutlu etti. İngiliz Klasik Müzik Ödülleri Komitesi'ne Pavarotti'nin anısını yaşattığı için minnettarız" dedi.

Komite, yaşam boyu başarı ödülünü "müziği ve performansı ile dünya üzerinde fark yaratan sanatçılara" veriyor.

Pavarotti'nin birlikte konser verdiği tenor arkadaşları Placido Domingo ve Jose Carreras da 2006 ve 2009 yıllarında İngiliz Klasik Müzik Ödülleri Komitesi tarafından Yaşam Boyu Başarı Ödülü'ne layık görülmüştü.

Bu arada Pavarotti'nin 50 yıl önce kaydettiği ve Pucci'nin La Boheme operasından bir arya söylediği albüm bulundu. Albüm, Pavarotti'nin kişisel arşivinde yıllarca gizli kaldıktan sonra ölümünün ardından eşi tarafından günışığına çıkarılmıştı.

Bu yılki törende Oscar ödüllü besteci Hans Zimmer'e de klasik müziğe yaptığı katkılardan dolayı ödül verilecek.



Kaynak: AA