Ölüdeniz'in Alt Yapı Sorunları Çözüme Kavuşacak

Fethiye'nin Ölüdeniz beldesindeki eksik olan altyapı sorunlarının giderilmesi amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığından 4 milyon 750 bin lira ödenek ayrıldığı bildirildi.

Ölüdeniz Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği, Fethiye Turizm Altyapı Hizmet Birliği ile Belceğiz Mahallesi Muhtarlığı işbirliğinde bir otelde düzenlenen toplantıda, Ölüdeniz'in atıksu arıtma tesisi ile altyapı sorunları tartışıldı.

Toplantıda konuşan FETAB Başkanı Osman Otgöz, FETAB olarak Ölüdeniz'in sorunlarına duyarlı bir şekilde el attıklarını, yapılan çalışmalarla ilgili de bir hayli yol kat ettiklerini söyledi.

Ölüdeniz'de arıtmanın yetersizliği, su problemi ile Hisarönü Mahallesi'nin kanalizasyon problemini bakanlık yetkilileriyle yerinde tespit ettiklerini ifade eden Otgöz, Kültür ve Turizm Bakanlığında değişiklik olduğu için projelerde bir aksama meydana geldiğini, buna rağmen haziranda arıtma tesisinin kapasite artımıyla ilgili 1 milyon lira ödeneğin geldiğini anlattı.

Otgöz, turizm sezonunda inşaat yasağı olduğu için ihaleye çıkamadıklarını, yasak sona erdiğinde ihaleye çıkarak tesisi 2014 turizm sezonuna kadar hazır hale getireceklerini dile getirdi.

-Para var, proje yok

Bütün dünyanın bildiği Belcekız'ın suyu olmadığını kaydeden Otgöz, şöyle konuştu:

"Bu bizim ayıbımız. Su sorunuyla ilgili girişimlerimiz oldu ve 750 bin lira ödeneğimiz geldi. Bu para şu anda Muğla'da bekliyor, malesef projemiz yok. Belediye ile görüştük onların da bir projesi yokmuş. Başkanımız bu işlerden umudunu kestiği için mevcut projelerin dışına çıkmamış. Biz proje yaptırmak için bir ekip kurduk, bu sefer de karşımıza yer tahsisi sorunu çıktı. Ormandan yer tahisisi yapılması gerekiyor. Şebekenin nereden gideceğiyle ilgili önemli bir mühendislik çalışması yapılması lazım. Yıl sonuna kadar bu projeyi ortaya koyamazsak bu para geri gidecek."

Otgöz, Hisarönü-Ovacık hattının kanalizasyon hattıyla ilgili 3 milyon lira ödenek geldiğini hatırlatarak, yaklaşık maliyeti 22 milyon lira olan kanalizasyon projesinin bir bölümünü gelen 3 milyon lira başlayacaklarını ifade etti.

Kayaköy-Gemiler ve turizm yollarıyla ilgili de 1 milyon lira ödenekleri olduğuna dikkati çeken Otgöz, Kültür ve Turizm Bakanlığının Muğla bölgesine 9 milyon 900 bin lira para aktardığını, bu paranın 5 milyon 750 bin lirasının Fethiye'ye gönderildiğini, Fethiye'ye aktarılan paranın 4 milyon 750 bin lirasının ise Ölüdeniz için kullanılacağını vurguladı.

Otgöz, turizm sezonu biter bitmez çalışmalara başlayacaklarını, bu sezon içerisinde gelen ödenekleri kullanmadıkları takdirde ödeneklerin geri gideceğini sözlerine ekledi.

Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz ise arıtma tesisine bir havuz ilave edilmesi ve diğer konuları aldıkları meclis kararıyla FETAB'a yetki devri yaptıklarını hatırlattı.

Arıtma tesisine havuz ilavesinin çok önemli olduğuna değinen Yılmaz, "Arıtma artık balık sırtında gidiyor. Ama dışarı taşma diye bir şey yok. Kapasitesinin üzerinde çalışıyor. Sürekli kontrollerle Ölüdeniz'e taşma olmadan sezonu tamamlamayı hedefliyoruz ama gelecek yıllarda bu tesis burayı kaldırmayacak. İnşallah yıl sonuna kadar ihalesi yapılır ve önümüzdeki yıla çalışma tamamlanır" diye konuştu.

Kaynak: AA