Trolcular İstavritle Siftah Yaptı

Samsunlu balıkçılar, trol gemileri için 15 Eylül'de sona eren yasağın ardından açıldıkları Karadeniz’den kasalarını istavrit balığı doldurarak döndü.

Trolcular İstavritle Siftah Yaptı
Denizlerde trol av yasağının sona ermesi ile birlikte Samsunlu balıkçılar, gece yarısından itibaren trol tekneleriyle denize açıldı. Trol avcılığının 15 Eylül'de başlaması ile birlikte denize açılan Samsunlu balıkçılar ağlarını denize 2 defa bırakarak kısmetini aramaya başladı.

1 Eylül'de “Vira Bismillah” diyerek başlayan ve 15 günlük sürede yeterli avlanmayı gerçekleştiremeyen balıkçılar, trol avı için çıktıkları denizden 4 saat sonra karaya mutlu döndü. Balıkçıların yüzünü istavrit balığı güldürdü. Belediyeevleri Balıkçı Barınağı’ndan açılıp denize ağ seren trol balıkçıları, kasalarını mezgit, istavrit ile doldurdu.

Malkoçoğlu Balıkçılık firmasına ait trol teknesi kaptanı Cemal Malkoç, 15-16 Eylül akşamını bağlayan gece denize açıldıklarını belirterek, "Gerçekten mesleğimiz sitemlerle dolu bir meslek. Bu sene Samsun bölgesi olarak sezona tam 00.00 gibi girdik. Diğer ilçelerimizde bir gün önceden balıkçılık başladı.

Bereketli bir balık sezonuna başlayacağız inşallah. Umutlar öyle gözüküyor. Şimdi balıkçı arkadaşlarıma ve milletimize trol sezonu hayırlı uğurlu olsun diliyorum. Bugün 4 saatlik bir av sonrasında, 2 ağ atık, iki ağda 250 kasa civarında yani ortalama 4 yon istavrit yakaladık. Bugün itibariyle balık tezgahlarında bol miktarlarda mezgit, istavrit, tekir görebileceksiniz" dedi.

Kaynak: İHA