Kurbanlıklara Su Almak İsterken Kanala Düşen Genç Boğuldu

OSMANİYE - Kadirli ilçesinde, amcasının oğluna ait kurbanlık hayvanları otlatırken su almak istediği sırada kanala düşen genç hayatını kaybetti.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göde, Aşağı Bozkuyu köyü yakınlarında amcasının oğluna ait küçükbaş hayvanları otlatan Ali Babaoğlan,kovayla DSİ'ye ait sulama kanalından su almak isterken dengesini kaybederek suya düştü.

Bir süre sonra hayvanlarının yanına gelen Adem Babaoğlan, kuzeni Ali'yi göremeyince amcası Nazmi Karaoğlan'a haber verdi. Babaoğlan'a ait terlik ve gömleği sulama kanalı kenarında bulan yakınları durumu jandarmaya bildirdi.

Adana ve Osmaniye'den gelen Afet ve Acil Durum Müdürlüğü arama kurtarma ekiplerinin yaptığı 8 saatlik çalışma sonrası Babaoğlan'ın cansız bedeni, kanala düştüğü yerden 4 kilometre uzaklıktaki Yalnızdut köyü yakınlarında bulundu.

Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Karaoğlan'ın cesedi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Oğlunun üniversite sınavlarına hazırlandığını ve bir gün önce görüştüğünü belirten baba Nazmi Karaoğlan, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlu Ali'nin, kurbanlık küçükbaş hayvan alan yeğeni Adem Babaoğlan'a yardımcı olmak için hayvanları otlattığını söyledi.

Yeğeninin telefon ederek Ali'nin hayvanların başında olmadığını bildirmesi üzerine olay yerine geldiğini ifade eden baba Karaoğlan, "İki yıl önce liseyi bitiren oğlumu üniversiteye gidebilmesi için dersaneye kaydettirmiştim. Amcasının oğluna ait hayvanları otlatıyordu. Yeğenim beni arayarak Ali'nin hayvanların başında olmadığını söyledi.

Kovayla hayvanlara su almak isterken ayağının kayması üzerine sulama kanalına düşmüş. Yüzme de bilmediği için boğulmuş" diye konuştu.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak: AA