Deik İcra Kurulu Başkanı Yırcalı, Eğitim Yılının İlk Gününü Çocuklarla Geçirdi

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, eğitim öğretim yılının ilk gününde Balıkesir'de 30 yıl önce Yırcalı Ailesi tarafından yaptırılan Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi.

Deik İcra Kurulu Başkanı Yırcalı, Eğitim Yılının İlk Gününü Çocuklarla Geçirdi
Yeni eğitim yılında öğretmenlere ve öğrencilere başarılar dileyen Rona Yırcalı, öğrencilere sanat ve siyaset ile de ilgilenmelerini söyledi.

Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi'nde yılın ilk eğitim günü sebebi ile düzenlenen törene DEİK İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, Belediye Başkanı İsmail Ok, Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Program öncesinde Okul Müdürü Ramazan Konakbay, okul ile ilgili olarak yetkililere bilgi verdi

Belediye Başkanı İsmail Ok, 10 yıl öğretmen olarak görev yaptığı Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi'nde öğretmen arkadaşları ile hasret giderdi. Balıkesir Eski Sanayi Odası Başkanı da olan Rona Yırcalı, Belediye Başkanı İsmail Ok'un hizmetlerinden memnun olduklarını ve ilerleyen yıllarda da görev yapacağına inandığını söyledi.

Belediye Başkanı İsmail Ok, Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi'nin edindiği başarılar ile her öğretmenin ve her öğrencinin bulunmak istediği bir okul olduğunu kaydetti.

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı için okulda düzenlenen törende bir önceki yıl mezun olan öğrencilerden 48'nin Tıp Fakültesi, 45'nin de Mühendislik bölümleri üzerine üniversitelere yerleştiği vurgulandı. Törende konuşan Belediye Başkanı İsmail Ok, "Yeni eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu okulu şehrimize kazandıran Yırcalı Ailesi'ne de bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Burada okumak bir ayrıcalıktır. Okulumuzda bende görev yaptım. Sizler yaşıtlarınız içinde şanslı öğrencilersiniz" dedi

DEİK İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, Balıkesir'in ilk Anadolu Lisesi'nin Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi olduğunu söyledi.

Yırcalı, "30 yıl önce kurulan Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi 28 yıldır bu kampüste sizlere eğitim veriyor. Balıkesir'in ilk Anadolu Lisesi olması açısından önemli bir okuldur. Tabiatı ile başarılı bir kuruluş olarak edindiği başarılardan da söz ediliyor. Yeni eğitim öğretim yılında hepinize başarılar diliyorum. Ayrıca, ülkemiz içinde olduğu problemlere imkanlarınız ölçüsünde duyarlı olunuz. Sosyal aktivitelerle ilgilenin, sanat bir parçanız olsun, siyaset ile ilgilenin. Kendiniz için çalışın, insanlığa omuz verin, sokakta mendil satan çocuk meseleniz olsun, 14 yaşında evlenen çocuklar sizin de deridiniz olsun" dedi

Tören sonrasında geçtiğimiz yıl Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi'nden mezun olan ve Boğaziçi Üniversitesi'ni kazanan Serpil Eren, günün anlam ve önemine dair konuşma yaptı

Kaynak: İHA