Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Sivas'ta

SİVAS - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Eğitimde öncelikli hedefimiz, Cumhuriyet'imizin 100. yılında tüm okullarda teknoloji imkanlarını kullanmak ve bu alanda kalkınmış ülkelerin seviyesine erişmektir. Yine öğretmenler ve öğrenciler arasında da kesintisiz elektronik iletişimi sağlayacağız. Okul öncesi eğitimi mecburi hale getireceğiz. 81 ilimizde okul öncesi eğitim zorunlu eğitim kapsamına alınacak" dedi.

Sivas Özel Şifaiye Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin açılış törenine katılan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, her şeyin akla, aklın ise eğitime muhtaç olduğunu belirtti.

Açılışı gerçekleştirilecek liseyi yaptıranlara teşekkür eden Yılmaz, eğitimin önemine dikkati çekti.

"Çağdaş uygarlık seviyesine ulaşabilmemiz için mutlaka eğitime çok önem vermemiz lazım" diyen Yılmaz, "Biliyoruz ki ilimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır. Karanlıkta kalmamak için, çağdaş uygarlık medeniyetinin üzerine çıkabilmek için mutlaka eğitime çok önem vermemiz lazım" ifadesini kullandı.

AK Parti iktidarında bütçeden eğitime ayrılan payın, geçmiş dönemlere kıyasla 5 kat arttığını vurgulayan Yılmaz, "Eskiden savunma bütçesi birinci sırada gelirdi, dönemimizde açık arayla Milli Eğitim birinci sırada. Savunma bütçesinin iki katından daha fazla eğitime ayrılan kaynak var" diye konuştu.

Hükümet olarak eğitim alanındaki hedeflerine değinen Yılmaz, şunları söyledi:

"Teknolojisiz okul bırakmayacağız. Çocuklarımızı bilgi toplumuna hazırlıyoruz, milyonlarca bilgisayar okullarda evlatlarımızın, çocuklarımızın hizmetinde. Fatih Projesindeki akıllı derslikler de okuldan sınıfa doğru yaygınlaşmakta. Eğitimde öncelikli hedefimiz, Cumhuriyet'imizin 100. yılında tüm okullarda teknoloji imkanlarını kullanmak ve bu alanda kalkınmış ülkelerin seviyesine erişmektir. Yine öğretmenler ve öğrenciler arasında da kesintisiz elektronik iletişimi sağlayacağız. Okul öncesi eğitimi mecburi hale getireceğiz. 81 ilimizde okul öncesi eğitim zorunlu eğitim kapsamına alınacak. Yabancı dil eğitimi de okul öncesinden başlatılacak. Böylece öğrencilerimiz dünyayla yarışır hale gelecek."

-"Eğitim imkanlarını artıracağız"

AK Parti iktidarları döneminde eğitime yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Yılmaz, şunları kaydetti:

"İktidarlarımız döneminde 200 binden fazla derslik inşa edildi. Tüm illerde öğrenci başına derslik sayısı ilköğretimde kentsel ve kırsal ayrımı yapmaksızın 30 öğrenciyi geçmeyecek. Sivas'ta da eldeki verilere göre derslik başına düşen öğrenci sayısı 30'un altındadır. Engelli dostu bir ortam oluşturmaya çalışıyoruz. Engelli öğrencileri de ücretsiz olarak okula taşıyoruz. İnşallah 2023 yılına kadar engelli kardeşlerimize engelsiz bir dünya oluşturmak istiyoruz. Hiçbir sıkıntıya uğramadan okuluyla, servisiyle, içindeki caddeleriyle, engelliler hiçbir engelle karşılaşmadan hayatlarını nasıl en kolay şekilde sürdürebilirse onu 2023'e kadar sağlayacağız. Eğitim imkanlarını artıracağız. Burs, yurt, parasız yatılılık imkanı artırılacak. Ücretsiz ders kitabı dağıtımına da devam edeceğiz."

Nitelikli insanların üniversitelerde yetiştiğini dile getiren Yılmaz, üniversitelere büyük önem verdiklerini söyledi.

Yılmaz, 2023 yılına kadar üniversitelerdeki öğretim üyesi sayısını 100 bine yükseltmeyi, öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısını da 20'ye indirmeyi planladıklarını belirterek, "2023'te insan kaynakları bakımından eksiği olmayan bir üniversite vaat ediyoruz" dedi.

Türkiye'nin birçok şehrinde yerinde üniversiteler kurulduğunu, daha fazla üniversite kurmak istediklerini ifade eden Yılmaz, "Vakıf üniversiteleri farklı, özel üniversiteler farklı. İnşallah özel üniversitelerin kurulmasına yasayla imkan tanıyacağız" diye konuştu.

Dünyanın dört bir tarafında sağlıkçılara ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Yılmaz, yabancı dil bilen Sağlık Meslek Lisesi mezunlarının her yerde kolaylıkla iş bulabileceğini belirtti.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve beraberindekiler, daha sonra okulun açılışını gerçekleştirdi.

Kaynak: AA