Maaşlarını Alamayan Özel Güvenlikçiler Eylem Yaptı

ANTALYA - Antalya Büyükşehir Belediyesine taşeron firma üzerinden hizmet veren özel güvenlik görevlileri, 3 aydır maaşlarını alamadıkları iddiasıyla eylem yaptı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde eşleriyle toplanan yaklaşık 50 özel güvenlik görevlisi, "Taşeron işçiler haklarını arıyor", "Özel güvenlik özlük hakkı istiyor", "İşimize, geleceğimize ve emeğimize sahip çıkıyoruz" yazılı dövizler taşıyarak bir süre slogan attı.

Daha sonra özel güvenlik görevlileri adına basın açıklaması okuyan Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Ömer Kalay, yeni bir iş sahası olarak oluşturulan taşeron sisteminin devletin kanayan bir yarası haline geldiğini belirtti.

Tek taleplerinin maaşlarının ödenmesi olduğunu ifade eden Kalay, maaşların yatacağın yönünde vaatler verildiğini ancak bunun gerçekleşmediğini söyledi.

Özel güvenlikçilerin, maaş alamamaları nedeniyle zor günler yaşadığını dile getiren Kalay, "Hafta sonuna gelinmesine rağmen hala ödeme yapılmadı. Ciddiyetten uzak bir tavır sergilenmektedir. Belediye ve şirket yetkileri bizi önemsemediklerini bir kez daha göstermiştir. Eğer taleplerimiz yerine getirilmezse eylemlerimiz devam edecektir" dedi.

Basın açıklamasının ardından yanlarında getirdikleri ekmeği yiyen bazı özel güvenlikçiler ve eşleri, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Özel güvenlik görevlileri, birkaç gün önce yine Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde aynı gerekçe ile protesto gerçekleştirmişti.

Kaynak: AA