Çankırı Belediyesi Girişimcilik Kursu Açıyor

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, belediye bünyesinde bayanlara yönelik toplamda 72 saat sürecek girişimcilik kursları açtıklarını ifade ederek, "Kalkınma insanların beyninde başlar.

Çankırı Belediyesi Girişimcilik Kursu Açıyor
Biz de bu kalkınmaya yerel yönetimler olarak destek vermek için girişimci bayanlarımıza yönelik kurslar düzenliyoruz" dedi.

Dinç, düzenlediği basın toplantısında, Çankırı Belediyesi Kadın İstihdam Merkezi bünyesinde kadınlara yönelik istihdam kursları açacaklarını söyledi.

Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifika verileceğini belirten Başkan Dinç, "Kadınlara yönelik toplamda 72 saat sürecek girişimcilik kursları açıyoruz. İlk etapta 30 kişi kurs görecek. Sertifika alan kursiyerler projelerini Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'na (KOSGEB)sunacak. Kabul edilmesi durumunda 30 bin lira hibe, 70 bin lirada kredi alabilecekler" diye konuştu.

Kalkınmanın bireylerin beyninde başladığını dile getiren Başkan Dinç, "Genel iktidarın kalkınma hamlesine Çankırı Belediyesi de yerel bir hamle ile destek vererek bu kalkınmayı bireylerin beyninde başlatıyor" ifadelerini kullandı.

Dinç, ayrıca Korgun Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir tekstil firması ile anlaştıklarını, bundan sonra firmanın ihtiyaç duyduğu personeli belediye imkanları ile eğitim alan kişilerden karşılanacağını kaydetti.

Kaynak: İHA