Öğrenci Servisi Sürücülerine Eğitim

Adıyaman’da görev yapan öğrenci servis sürücülerine yönelik eğitim ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Öğrenci Servisi Sürücülerine Eğitim
Adıyaman Emniyet Müdürlüğü, Adıyaman Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Jandarma Garnizon komutanlığı ile Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından ortaklaşa düzenlenen eğitim toplantısına çok sayıda servis aracı sürücüsü katıldı.

Trafik Denetleme Şube Müdürü Tolga Özek, Zabıta Müdürü Orhan Şahin, Zabıta Trafik Amiri M.Rağıp Özbilgin, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bahri Altun, Jandarma Trafik Kısım Amiri J.Üst Çvş. Mustafa Taşçın, Şoförler Odası Görevlisi Turabi Yıldırım’ın da katıldığı eğitimde, kurallar ve yapılması gerekenler anlatıldı.

Açılış konuşması yapan Trafik Denetleme Şube Müdürü Tolga Özek; “İnsanın ulaşım hakkı ile buna bağlı can ve mal güvenliğini korumak, herkesin en temel hakların başında yer almaktadır. Bu haklar vatandaşlara en başta anayasal hak olarak verilmiştir. Bu bağlamda 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılının başlayacak olması münasebetiyle geleceğimizin olan öğrencilerimizin gerek yaya olarak gerekse yolcu olarak karayolu üzerinde can güvenliğini sağlamak ve trafik kazalarından korumak temel hedefimizdir. Servis araçlarının sorum yöneticileri ile ‘servis taşımacılığı’ndaki sorunları müzakere etmek, sürücülerin trafik kurallarına uymalarını sağlamak ve trafik güvenliğini sağlamaya yönelik tedbirlerin konuşulduğu bu tür toplantılar çok önemlidir” dedi.

Servis araçlarının denetimleri konusuna değinen Özek, “Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü olarak, okulların açıldığı ilk günden itibaren, gerek trafik ekiplerimiz gerekse İl Emniyet Müdürlüğümüzün diğer birimlerinin de okul önlerinde, öğrencilerin karşıdan karşıya geçtikleri yaya ve okul geçitlerinde, gerekli trafik tedbirleri ile ilgili planlar yapılmış ve bu planlar eğitimle birlikte hayata geçirilecektir. Keza ekiplerimiz öğrencilerimizin güvenli taşınmaları konusunda servis araçları üzerinde etkin denetimlere kararlıkla devam edeceklerdir. Denetimlerdeki temel amacımız hiçbir öğrencimizin trafik kazasına karışmaması ve mağdur olmamasıdır. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin trafik güvenliği hepimiz için çok önemli ve değerlidir” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli Komiser Yardımcısı Erol Kurt ve Polis Memuru Barış Türkkaya, bilgilendirme yaptı.

Komiser Yardımcısı Erol Kurt eğitimde şunları söyledi:
“Temel amacımız karayollarında, servis araç sürücülerini bilgilendirerek, trafik güvenliğini en üst seviyeye çıkartmak ve böylece yol kullanıcılarımız olan yaya, yolcu ve sürücülerin trafik kazalarına karışmalarını önlemektir. Kentimizde güvenli bir servis edilirse hepimiz kazanmış olacağız. Servis taşımacılığı yapan kişi yada firma yetkililerinin ‘Servis Araçları Yönetmeliğinde’ belirlenmiş olan hususları riayet etmelerini ve mahiyetindeki sürücülerinin ‘İç Denetim Sistemini’ sağlayarak trafik güvenliğine katkıda bulunmaları gerekir. Servis sürücü ve firma yetkilileri ve katılımcı herkese teşekkür eder, kazasız günler dilerim.”
Servis araçları ve etkin denetimler hakkında slayt gösterimi eşliğinde bilgiler veren Polis Memuru Barış Tümkaya, 2013 yılı ilk 9 ayı içerisinde okul servis araçlarına yönelik uygulamalar dahilinde 831 aracın kontrol edildiğini, bu kontrol sonucunda 148 araca 175 bin 500 TL trafik idari para cezası karar tutanağı ile para cezası uygulandığını ve 55 servis aracının trafikten men edildiğini söyledi.

Servis şoförlerinin denetimlerinde öğrenci velisi ve okul idarecilerine de büyük görevler düştüğünün altını çizen Polis Memuru Tümkaya, “Veliler çocuklarını okula gönderirken servisler konusunda tercihlerini ince eleyip sık dokumalıdırlar. Öğrencilerin, güvenli bir şekilde taşınması amacıyla, bilinçli ve kurallara uyan servis sürücülerini tercih etmeleri gerekmektedir. Okul idareleri de servislerle ilgili gerek kendi gözlemleri gerekse öğrencilerle görüşerek taşımacılıkta yaşanan sorunları, kuralsız hareket eden sürücüleri, velilere ve 155 Polis İmdat’a bildirmeleri halinde en kısa sürede ve yerinde çözüme kavuşturulacaktır” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA