Rize'de Gece Afet Tatbikatı Yapıldı

RİZE - Rize'de afet ekiplerinin hazırlıklarını denetlemek adına gece afet tatbikatı yapıldığı bildirildi.

Vali Nurullah Çakır, yaptığı yazılı açıklamada, yağışların yoğun olduğu eylül ayında ekiplerin her zaman hazır bulunması ve birlikte çalışmanın en üst seviyede olması için tatbikat yapıldığını belirtti.

Senaryo gereği, akşam saatlerinde Hemşin Kantarlı bölgesinden afet ihbarı geldiğini ve üç kişinin kayıp olduğu bilgisine ulaştıklarını ifade eden Çakır, ihbar doğrultusunda yaklaşık yarım saat içinde kriz masasının toplandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Kriz masasında yapılan görüşmeler doğrultusunda en kısa sürede 5 kişinin hemen yola çıkması sağlandı. Yirmi kişilik bir başka ekip ise yola çıkmak üzere hazır halde bekletildi. Ayrıca Jandarma Arama Timinden de 3 tim hazırlandı. Kriz masasında yer alan ilgili kurumlarımızdan İl Özel İdaresi, Devlet Su İşleri ve Karayolları Şube Müdürlüğünce 15 iş makinesi, 15 kamyon hazır hale getirildi.

Bu süreçte eşgüdümlü olarak itfaiyemizle de bağlantıya geçilerek gerekli ekipler hazırlandı."

Çakır, tatbikat sonunda ekiplerin en kısa sürede hazır hale gelmesi için gerekli refleksi gösterdiğini belirterek, süreç içerisinde yaşanan sıkıntıların tespit edilerek bilgi alışverişinde bulunulduğunu kaydetti.

Kaynak: AA