9 Eylül Ateşi Körfez’i Yaktı

İzmir, düşman işgalinden kurtuluşunun 91. Yıldönümü kutlamalarına muhteşem bir final yaptı.

9 Eylül Ateşi Körfez’i Yaktı
“9.Ayın 9’unda Saat 9’u 9 Geçe” sloganıyla sahile koşan İzmirliler, saat:21.09’da Körfezde görsel bir şova imza attı. Kutlamaların en coşkulu ayağını yaşayan Karşıyaka’da ise, Belediye Başkanı Cevat Durak da eşi Birsen Durak ile birlikte meşaleli gösteriye katıldı.

Bu yıl ilk kez, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önderliğinde biraraya gelen 11 ilçe belediyesinin katkılarıyla gerçekleştirilen 9 Eylül Kutlamaları, akşam Körfez’deki etkinliklerle sona erdi. İzmir’in spor kulüplerinin taraftar grupları muhteşem bir meşaleli şov ile kutlamalara son noktayı koydu. İzmir Körfezi etrafında insan zinciri oluşturan taraftarlar, saat:21.09’da aynı anda yaktıkları meşalelerle geceyi aydınlattı. Aynı anda, Göztepe, Gündoğdu, Bayraklı ile Karşıyaka’da Anayasa Meydanı ve Bostanlı Rekreasyon Alanı’nda da havai fişek gösterisi yapıldı.

9 Eylül akşamı sahile akın eden yüz binlerce Karşıyakalı’nın buluşma adresleri ise, Anayasa Meydanı ile Bostanlı Rekreasyon Alanı oldu. Vatandaşların 9 Eylül coşkusuna ortak olan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak da, eşi Birsen Durak ile birlikte Anayasa Meydanı’nda, saat:21.09’da meşale yaktı. Başkan Durak burada yaptığı konuşmada, “İzmir yine İzmirliliğini yaptı. Bugün herkes tek ses, tek yürek oldu. Atalarımızın düşmenı denize döktüğü yerde herken Ata’sına, cumhuriyetine bağlı olduğunu gösterdi. Atalarımızın kanlarıyla kurulan bu cumhuriyet bizim namusumuzdur. Yaşasın Karşıyaka, yaşasın İzmir, yaşasın Türkiye, Ne Mutlu Türküm Diyene” dedi.

Anayasa Meydanı’nda coşku, Radyo Pause DJ’lerini performanslarıyla ikiye katlandı.

Gece Bostanlı Rekreasyon Alanı’nı dolduran on binlerce Karşıyakalı ise, Mor ve Ötesi grubunun solisti Harun Tekin ile Kargo’nun solisti Koray Candemir’in DJ performanslarıyla, 9 Eylül coşkusunu yaşadı.
Kaynak: İHA