Mersin CHP'de Bayramlaşma

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İçel İl Başkanlığı tarafından organize edilen bayramlaşma programında, CHP İçel milletvekilleri Ali Rıza Öztürk, Aytuğ Atıcı, İsa Gök ile İl Başkanı Mehmet Faruk Akar, partililer ve vatandaşlarla bayramlaştı.

Mersin CHP'de Bayramlaşma
İl Başkanlığı önünde gerçekleştirilen törene ayrıca, eski Kültür Bakanı ve CHP Parti Meclis üyesi Fikri Sağlar, İçel Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan ile Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım da katıldı.

Burada konuşan İl Başkanı Mehmet Faruk Akar, bütün vatandaşların Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, bayramın barışa, kardeşliği, huzura vesile olmasını temenni etti.

Milletvekili Ali Rıza Öztürk ise, “Aslında şeker tadı gibi geçmesini beklediğimiz, umduğumuz, öyle olmasını istediğimiz Şeker Bayramı siyasi iktidarın artan baskıları sonucu Türkiye’de birileri için bayram oldu ama büyük çoğunluk için ise gerçekten kara bir gün oldu. Biz aslında Türkiye’de yaşayan 76 milyon insanımız için, onların özgür ve korkusuzca yaşayabileceği günlerde bayramlarını kutlamasını istiyoruz. Siyasi iktidara muhalif olduklarından dolayı insanların özgürlüklerinin elinden alınmamasını istiyoruz” dedi.

Milletvekili Aytuğ Atıcı da bütün vatandaşların Ramazan Bayramı’nı kutlayarak, “Bu kadar güzel, bu kadar aydınlık yüzü bir arada gördüğüm zaman inanın enerji topluyorum, mutlu oluyorum. Her şeye rağmen, inatla bayramlarımızı kutlamaya devam edeceğiz. Hem dini bayramlarımızı hem ulusal bayramlarımızı aynı coşku ile tabii ki farklı duygularla kutlamaya devam edeceğiz. Gerçek bayramın ne zaman olduğunu, ne zaman geleceğini hepimiz çok iyi biliyoruz” diye konuştu.

Milletvekili İsa Gök de Türkiye’de bir karşı devrim sürecinin yaşandığını savunarak, “Bu karşı devrimin en önemli ayağı yargı tarafı ile gerçekleştiriyorlar. Sahte dijital verilerle bir ‘Balyoz’ davası, gizli tanıklarla bir ‘Ergenekon’ davası ortaya çıkardılar. Her iki davada Türkiye’nin hukuk devletinden ne denli hızlı uzaklaştırıldığının en bariz göstergesidir. Hiç kimse kurtuluşu başka kurum ve kuruluşlarda aramasın. Sosyal kurtuluş halkın kendi bileğindedir, kendi birlikteliğindedir, kendi cephesindedir. CHP antiemperyalist cephenin durumu olmak zorundadır. Bu adresin tek çatısı tek şemsiyesi olmak durumundadır. Sakın ha Yargıtay’dan, şuradan buradan medet ummayın. Gelecek sizin ellerinizdedir. Sizin birlikteliğinizdedir. Sizin cephe olarak bir araya gelmenizdir ve bu cephenin en yakın mevzisiyse 30 Mart 2014 yerel seçimleridir. Ben asıl bayramın 30 Mart 2014’de olacağına inanıyor, bu bayramı yaratacak olanların da sizler olduğunu biliyorum” şeklinde konuştu.

Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım ise coşku ile kutlamaları gereken bir bayramı buruk sevinç içerisinde kutladıklarını söyleyerek, “Hatta bunun adına sevinç de diyemiyoruz. Günümüzde ve dünyada yaşanan onca olaylar, ülkemizin içine çekilmek istenen olaylar bizim sevincimizi artık ortadan kaldırıyor. 2014 seçimlerinin mihenk taşı olduğunu biliyoruz. Hep söylüyoruz. İnşallah 2014 de birinci adımını, 2015’de yaşayacağımız genel seçimlerle de ikinci adımını atarak bu ülkenin iktidarını CHP elde edecektir ve ülkenin nasıl yönetildiğini ülke halkı çok daha iyi bir şekilde görecektir. Hepinizin bayramını kutluyorum” ifadelerini kutladı.

Konuşmaların ardından milletvekilleri ile İl Başkanı Mehmet Faruk Akar, partililer ve vatandaşla bayramlaştı.
Kaynak: İHA